Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стойнев на посещение в САЩ, ще обсъжда енергийна ефективност и инвестиции

Стойнев на посещение в САЩ, ще обсъжда енергийна ефективност и инвестиции

През идната седмица, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще посети САЩ, където ще бъдат обсъдени развитието и перспективите за задълбочаване на двустранните търговско-икономически отношения между двете страни.

През идната седмица,министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще посети САЩ, къдетоще бъдат обсъдени развитието и перспективите за задълбочаване надвустранните търговско-икономически отношения между двете страни. Министър Стойнев ще пътува с работна група, в която влизат Изпълнителниятдиректор на Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов, Изпълнителният директор на БЕХ Боян Боев, Изпълнителният директор наАгенцията за ядрено регулиране Лъчезар Костов и изпълнителният директор наАЕЦ „Козлодуй“ Иван Генов.

Във визитата са предвидени срещи с висши представители наамериканската администрация от Държавния департамент и Департаментапо търговия, както и участия в работни разговори в Департамента по енергетика,в рамките на които ще обсъждат темите за енергийната сигурност идиверсификацията на енергийните доставки. Освен това, в програмата на посещението са предвидени и срещи с водещиамерикански компании, като General Electric, Westinghouse и AES с цел обсъжданена възможностите за по-нататъшно сътрудничество и привличане на инвестиции унас.

През последните три години двустранният стокообмен междуБългария и САЩ отбелязва устойчива тенденция на нарастване, която отразявапреди всичко двуцифрените темпове на увеличаване на българския износ, достигналпрез 2012 г. най-високата си стойност от 473 млн. долара. Същевременно преките капиталовложения, реализирани отамерикански компании в България за периода 1996-2012 г., надхвърлят 1.4 млрд.евро и по този начин страната се нарежда на 8-мо място по преки инвестиции унас.

Продължава и активното сътрудничеството със САЩ в областта наенергетиката, което включва подкрепа за реализацията на важни за енергийнатасигурност на България проекти при използването на съвременни технологичнирешения от гледна точка на екологията и добрите производствени практики.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега