Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици от Английската гимназия в Бургас посетиха Европейския парламент

Ученици от Английската гимназия в Бургас посетиха Европейския парламент

Партньорите от Финландия, Испания, Италия, Полша и България връчиха писмо на евродепутати от съответните държави, в което учениците представиха своите виждания за разрешаване на кризата с мигрантите в Европа.

Учениците Малена Малчева от 11 клас и Константина Ичеренска от 10 клас посетиха Европейския парламент в Брюксел. Поводът бе последната среща по проект ,,From Eurodivison to Eurovision” по програма „Еразъм +“, което бе заключителен етап на международния проект ,,FETE“. Те бяха придружени от директора на гимназията Жаклин Мутафян-Нейчева и зам.-директора Красимира Митева.


Снимка: Община Бургас

Партньорите от Финландия, Испания, Италия, Полша и България връчиха писмо на евродепутати от съответните държави, в което учениците представиха своите виждания за разрешаване на кризата с мигрантите в Европа.

В продължение на три години учениците-участници в проекта, заедно със свои връстници от останалите партньорски държави и техните учители, разработваха модели за облика на съвременна Европа, съдържащи решения на редица актуални въпроси, които засягат бежанската криза, имиграцията и социалната интеграцията на граждани на страни извън ЕС, споделя г-жа Татяна Шурелова, координатор на проекта.

В писмото до евродепутатите учениците отправят предложение как мигрантите да се включат в икономическия живот на държавите, как да се осигурява финансова, медицинска, образователна подкрепа, както и да се работи за устойчивото развитие на съответните страни в Европейския съюз.

В сградата на Европейския парламент в Брюксел участниците от България присъстваха на среща-дискусия с финландския евродепутат – Сирпа Пиетикаинен. В разговора учениците споделиха визията си за проблемите на бежанската криза и мерките, които се прилагат във всяка от петте държави за справяне с тях. Сирпа Пиетикаинен радушно прие писмото на учениците и отправи своите пожелания за ползотворна работа.

След посещение на Парламентариума - дом на историята на Европейското сътрудничество, където участниците се запознаха с начините и работата на Европейския Парламент, екипът на проект ,,FETE“ от АЕГ ,,Гео Милев“ се срещна с евродепутата 

Ева Майдел. По време на срещата учениците връчиха писмо с модел за имиграционната политика на ЕС.Ева Майдел остана впечатлена от желанието им да работят за доброто бъдеще на Европа. В писмото учениците бяха изложили идеи за справяне с потока от бежанци в България. Евродепутатът обеща да подкрепи смелите възгледи на учениците от Английска езикова гимназия „Гео Милев“, както и да съдейства за тяхното реализиране.

В дискусията бяха засегнати също въпроси, свързани с предимствата на програма „Еразъм+“ и останалите проекти, в които гимназията участва – DYLEng (DOUBLE (Y)OUR LESSONS IN ENGLISH), ENGLISH LANGUAGE TEACHING ADVENTURES IN MINECRAFT и EcoPodcasts: Student podcasts on eco conscious and sustainable living, на който училището е главен координатор. Ева Майдел остана впечатлена от постиженията на учениците и приветства извънкласните дейности и възможностите чрез международно сътрудничество, които гимназията предоставя.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега