Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Удължават срока за специализациите на личните лекари

Удължават срока за специализациите на личните лекари

Във връзка с опасението, че от юни 2014 над 1000 общопрактикуващи лекари може да останат без работа поради факта, че нямат специализация, срокът за придобиване на специалност бе удължен, заяви зам.-министърът на здравеопазването проф. Чавдар Славов. Лекарите ще имат още една година на разположение.

Във връзка с опасението, че от юни 2014 над 1000общопрактикуващи лекари може да останат без работа поради факта, че няматспециализация, срокът за придобиване на специалност бе удължен, заяви зам.-министърътна здравеопазването проф. Чавдар Славов. Лекарите ще имат още една година наразположение.

Статистиката показва, че от 4527 общопрактикуващи лекариблизо 3000 са със специалност, информират от министерството. В момента 1037човека са зачислени, но не са си взели специалност по „Обща медицина”. Други670 човека, които са по-малко от 15% от общия брой ОПЛ изобщо не са зачислени.

Личните лекари без специализация ще трябва да придобияттакава в едно от четирите направления: “Обща медицина”, “Вътрешниболести”, “Педиатрия” или “Спешна медицина”. За да се избегне кризата с липсана достатъчно медици, Министерство на здравеопазването е предприело действия заудължаване срока (юни 2014) за вземане на специалност с една година, а записалите специализация през този период ще могат да работят още 5 години докато придобият специалност.

Проф. Славов отрече твърдението, че няма достатъчно местав университетите. Той поясни, че до момента са разкрити 4786 места, а броят наразкритите практики е 4527.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега