Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уволниха агресивната преподавателка от Помощното училище

Уволниха агресивната преподавателка от Помощното училище

Прокуратурата в морския град проверява случая

Преподавателката от Бургас, която във видео клип се вижда как крещи и заплашва в час дете със специални образователни потребности, беше дисциплинарно уволнена. Записът е направен от неизвестен автор още преди 4 години, но беше разпространен чак сега. Прокуратурата в морския град проверява случая. Сигнализирана е и Агенцията за закрила на детето.На кадрите се вижда как двама от преподавателите в Помощното училище в Бургас се държат агресивно с ученичка в час. Единият е пенсиониран преди 4 години, когато е сниман клипът, а другият е уволнен сега.

"Изгледах го веднъж и честно да ви кажа съм объркана. Лично за мен е много важно кой е авторът на този клип и защо 4 години този клип не се показва при положение, че всеки един от нас, който работи с деца, независимо какви, трябва когато стане свидетел на нещо подобно, да сигнализира", коментира пред БНТ директорът на Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас Диана Костова.

Агенцията за закрила на детето ще провери случая. Сигнал е подаден и в прокуратурата."Разпредено е да бъде извършена проверка от служителите на ОД на МВР-Бургас и от Районния инспекторат по образование в Бургас. Същата следва да бъде осъществена в най-кратки срокове, като работата по случая ще започне още от сутринта", обясни прокурор Зорница Щърбева.Ще бъдат проведени и разговори с родителите на детето, тъй като досега те не са сигнализирали за нередност.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега