Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В петък е прожекцията на филма "Трампа" с Петя Дубарова

В петък е прожекцията на филма "Трампа" с Петя Дубарова

"София филм фест на брега" приключва утре.

"София филм фест на брега" продължава. В петък, 22-ри март, част от програмата ще бъде и българската лента "Трампа", с участието на Петя Дубарова. Прожекцията е част от събитията, с които се отбелязва 40 години от кончината на бургаската поетеса. Прожекцията е с начален час 17:00 и вход свободен.

Лентата на режисьора проф. Георги Дюлгеров от 1978 г. разказва за писателя Добрин Илиев, който пристига в малък град, за да журира младежки литературен конкурс. Там среща Мая  - момиче, което силно го впечатлява. Постепенно се разбира, че момичето е негова дъщеря от връзката му с една гимназистка преди 17 години.

Напористата Мая пише поезия и се надява на ходатайство в конкурса. Тя уж се опитва да помогне на приятелката си Петя, чиято роля изпълнява поетесата Петя Дубарова, но всъщност подменя своите стихове с нейните. "Трампата" й донася първа награда...

22-ри март ще постави точката на тазгодишното издание на филмовия фестивал. До края на програмата ще имаме възможността да видим още 3 ленти. Ето и програмата:

21 март

17:00 часа - Късометражни филми от конкурса "Джеймисън"

18:00 часа - "Граница"

Шведско-датският романтичен фентъзи трилър "Граница " на Али Абаси обиколи над 30 фестивала след премиерата си в Кан, където взе голямата награда в конкурсната програма "Особен поглед", а също така получи признание и от Американската киноакадемия с номинация за "Оскар" за грим и прически. "Граница" е екранизация по едноименния разказ на Йон Айвиде Линдквист ("Покани ме да вляза"), който заедно с режисьора Али Абаси и Изабела Екльов е и сценарист на филма.

Главната героиня в него, Тина (Eва Меландер), е уважаван митнически служител с особена дарба. Тя може да усеща човешките емоции, което й помага бързо да разпознава контрабандистите и престъпниците. Всъщност животът на Тина не изглежда особен, въпреки че се чувства самотна заради специфичния си външен вид... Един ден, докато е на работа, тя спира Вор (в ролята Eеро Милоноф, познат от "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки", макар и неузнаваем тук), който определено не е това, което изглежда. Оказва се, че мъжът има същите лицеви белези и свръхестествена дарба като Тина. В него тя най-накрая намира партньор, който я допълва по всякакъв начин. Вор е и този, който отключва тайните на нейното минало...

20:00 часа - "Златната ръкавица"

"Златната ръкавица", провокативният нов филм на добре познатия у нас Фатих Акин, е създаден по роман бестселър. Филмът проследява истинската история на Фриц Хонка - физически и психически увреден сериен убиец, който убива жени в квартал в Хамбург между 1970 и 1975 година. Хонка избира жертвите си в бар на име "Златната ръкавица" (Zum Goldenen Handschuh), където е чест посетител. Пред Variety Акин споделя, че въпросният сериен убиец е живял само на няколко преки от улицата, на която самият режисьор е израснал.

22 март

19 часа - Закриване - "Ирина"

Друга прожекция, която ще бъде със специално представяне от творчески екип, е тази на "Ирина" - пълнометражният дебют на Надежда Косева, която ще разкаже повече за филма заедно с актрисата Ирини Жамбонас и продуцента Стефан Китанов.

След първото си представяне на националния фестивал "Златната роза" във Варна, филмът има 9 престижни отличия на международни и национални кинофестивали. 

Сюжетът разказва историята на младата Ирина, принудена да изхранва семейството си. В момент на безизходица тя се съгласява да стане сурогатна майка. В хода на бременността тя преоткрива живота и себе си, разбира какво е да обичаш и прощаваш... "Акцентът попада върху човечността. Водещото за екипа при създаването му беше предизвикателството да намерим лъч надежда и доброта в житейска ситуация, която е на ръба на човешкото", казва Надежда Косева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега