Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

18 филма ще бъдат показани на "София филм фест на брега"

18 филма ще бъдат показани на "София филм фест на брега"

За първи път програмата включва киноклас, воден от режисьора Надежда Косева.

18 филма ще се борят за наградата на община Бургас "Сребриста чайка", като жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Йорданка Ананиева, Борислав Чакринов, Лорис Мануелян, Мария Бенчева, Христо Димитров - Хиндо, Стефани Райчева, Слави Георгиев и Александра Ингилизова ще определи победителя.

Фестивалът ще се проведе от 14 до 22 март в общинско кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска". Успоредно с това публиката гласува след всеки филм по шестобалната система, а филмът с най-висока оценка ще вземе наградата на публиката "Сребриста чайка".

Освен българските късометражни филми от конкурсната програма "Джеймисън" в рамките на фестивала ще бъдат показани българските филми - "Живи комини" (2018), "Прасето" (2018), "Ирина" (2018), "Áга" (2018), "Миниатюра за пиано" (2017) - вход свободен.

За втора година младежко жури ще гледа и оценява късометражните филми от програмата "Джеймисън". Фаворитът ще получи Наградата на областния управител - грамота и златен плакет. Още един от късометражните филми ще получи награда на "Зонта Клуб" - Бургас в размер на 1000 лв., той ще бъде обявен от журито с председател проф. Георги Дюлгеров. Наградата се връчва за втора година.

За първи път "София филм фест на брега" организира киноклас, воден от режисьора Надежда Косева. Кинокласът ще се проведе в 3 етапа и ще предостави възможност на участниците да създадат своя интерпретация на епизоди от филма "Ирина" на Надежда Косева, който ще бъде показан в първия етап на кинокласа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега