Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Виртуалният асистент на Apple обърка "Despacito" с "Мила Родино"

Виртуалният асистент на Apple обърка "Despacito" с "Мила Родино"

Според потребители на интернет, в даден период от време вчера платформата е твърдяла, че хитът на Луис Фонси и Дади Янки е химнът на България.

Виртуалният асистент на продуктите с марка Apple - "Siri" за кратко обърка "Despacito" с "Мила Родино". Според потребители на интернет, в даден период от време вчера платформата е твърдяла, че хитът на Луис Фонси и Дади Янки е химнът на България.

За куриозната грешка съобщил потребител на сайта Reddit, цитиран от CNET. Той публикува скрийншот, показващ как на въпрос "Сири, кой е химнът на България", асистентът отговаря "Despacito" и дава информация за песента.

Малко по-късно бъгът очевидно е бил изчистен, но до този момент няма официално становище от пресцентъра на Apple. Редица световни медии вече отразиха грешката на Сири, поставяйки въпроси относно развитието на изкуствения интелект на американската компания, както и надеждността на информацията в интернет.

Припомняме Ви, че през месец юли тази година "Despacito" се превърна в най-слушаната песен на всички времена. Но макар парчето да се превърна в своеобразен химн на нощния живот у нас това лято, грешката на Сири остава мистерия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега