Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Възстановяват старото депо в Братово

Възстановяват старото депо в Братово

Сметището функционира от 1982 година, а след въвеждането на регионалната система за управление на отпадъците през 2015 година то беше закрито.

Старото депо за неопасни битови отпадъци край Братово вече се рекултивира. Сметището функционира от 1982 година, а след въвеждането на регионалната система за управление на отпадъците през 2015 година то беше закрито.

Дейностите по рекултивация започнаха днес и ще протекат на два етапа – технологична и биологична. Първият тип обработка включва оформяна на клетката на депото, предепониране на отпадъци, почистване на околните територии и отвеждане на инфилтратните води. Предстои изграждане и на съоръжения за отвеждането на намиращия се в депонираните материали биогаз.

Биологичната рекултивация включва поставяне на почва и засаждане на трева, което ще позволи мястото да стане естествена част от заобикалящата го околна среда.

„Рекултивирайки това депо, ние съхраняваме природата на Бургас. По този начин ще бъдат защитени близките земеделски имоти и езерото Вая от нежелани въздействия“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.


Снимка: Община  Бургас

„Проектът има голямо значение за опазването на екосистемата в района, защото няма да се допусне замърсяване на повърхностните води, които текат в близост до клетката“, допълни зам.-кметът Весна Балтина.

Рекултивацията ще обхване площ от близо 117 декара. Срокът за изпълнението на предвидените дейности е 24 месеца.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега