Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: Планът "Българско Черноморие" е само началото на дебат

Зафиров: Планът "Българско Черноморие" е само началото на дебат

„Планът за парк „Българско Черноморие“ не е окончателно предложение, а едва началото на обществен дебат. Основата, върху която да стъпи реалният план.“ Това заяви днес депутатът от групата на „Коалиция за България“ Атанас Зафиров пред журналисти.

„Планът за парк „БългарскоЧерноморие“ не е окончателно предложение, а едва началото на обществен дебат.Основата, върху която да стъпи реалният план.“ Това заяви днес депутатът отгрупата на „Коалиция за България“ Атанас Зафиров пред журналисти.

„Много спекулации бяха направени по темата. Никой, никога не е казвал, че това е окончателното решение. Народното събрание задължи Министерство на околнатасреда и водите в 12-месечен срок да проучи и предложи план за изготвяне напроект за парк „Българско Черноморие“, след това да организира общественообсъждане. На базата на това обсъждане трябваше да се създаде окончателнотопредложение за създаването на такъв парк“, допълни Зафиров.

По думите му, той стои задмнението си, че такъв парк е необходим у нас, но не и в този му вид. Спореднего, сегашното предложение, включващо урбанизирани зони е не само неподходящо,но и невъзможно за изпълнение. Въпреки това, бургаският народенпредставител подчерта, че това предложение няма никаква тежест и е едваначалото, основата на обществения дебат, който трябваше да се проведе.

Такъв обаче нямаше. В Бургас, подумите на Зафиров, той бе саботиран по политически причини, а в Добрич така ине се състоя заради наводненията. Това означава, че министерството тепърва щетрябва да търси начин да осъществи обсъждането, за да се достигне до решение –ще има ли такъв парк или не.

Народният представител уточниоще, че изготвеното предложение е на Института по биоразнообразие към БАН.Първоначалната идея е била в парка да влизат единствено крайбрежни плажни ивицисъс статут на защитени територии, но не и урбанизирани територии.

Що се отнася до другата „наболялатема“ – факултета по обществено здраве към университета „Асен Златаров“ вБургас, Зафиров подчерта, че решението за създаването му тепърва ще влезе вНародното събрание. Обсъждането в пленарна зала предстои в рамките на тазиседмица, когато се очаква депутатите да приемат решението.

В рамките на пресконференцията,Зафиров обърна внимание и на темата за базата на Националната спортна академияв Несебър. Той заяви, че депутатите от КБ ще настояват, в случай че цялата базаостане за НСИ, частните собственици да бъдат овъзмездени със земи наМинистерство на отбраната. В противен случай, Академията ще запази единствено съоръжениятаси, но не и собствеността на местното население.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега