Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Затворник уби възрастен мъж в Айтоския балкан

Затворник уби възрастен мъж в Айтоския балкан

46-годишния Ремзи Мустафа от гр. Дългопол, обл. Варна е задържания за убийството на 75-годишен мъж от руенското село Люляково, съобщи на извънреден брифинг днес Административния ръководител на Бургаска окръжна прокуратура – Калина Чапкънова. Същият е с мярка «задържане под стража за срок от 72 часа», като предстои внасяне на искане в Бургаски окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража».

46-годишния Ремзи Мустафа от гр. Дългопол, обл. Варна е задържания заубийството на 75-годишен мъж от руенското село Люляково, съобщи на извънреденбрифинг днес Административния ръководител на Бургаска окръжна прокуратура –Калина Чапкънова. Същият е с мярка «задържане под стража за срок от 72 часа»,като предстои внасяне на искане в Бургаски окръжен съд за вземане на постояннамярка за неотклонение «задържане под стража».

Сигнал за изчезването на 75-годишния Х.А. е подаден в Районно управление –Руен на 10.03.т.г. от негов близък. Свовременно са организирани бързиоперативно-издирвателни мероприятия, в които освен служители от Районниуправление – Руен и Айтос, се включват и служители от отдел «Криминалнаполиция» при ОДМВР – Бургас. На пътя между Руен и Айтос, в землището на с. Зетьово, е открит автомобилана Х.А., а на около 500 м. от него в дълбоко дере и трупа на възрастния мъж.

Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, като криминалистите ислужителите от Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР – Бургас,констатирали видими следи от насилие в областта на главата на Х.А. Тялото напострадалия е откарано за аутопсия в катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ –Бургас, като съдебните лекари ще дадат точни данни за установените травматичниувреждания, средството за тяхното причиняване, както и  последвалата смърт.

Сформиран е екип за работа по «горещи следи», като е издигната версия и са положенимножество усилия за установяване самоличността на евентуалния извършител. «Следанализ на получената оперативна информация и събраните в хода на разследванетодоказателства, буквално часове след откриването на трупа на възрастния мъж,служителите от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас са локализираливероятния извършител и със съдействието на ОДМВР – Варна, същият е задържан вгр. Дългопол», заяви Директорът на бургаската полиция старши комисар КалоянКалоянов.

Задържаният Ремзи Мустафа е рецидивист, многократно осъждан заблудство, изнасилване, кражби и грабежи, извършени в условията на опасенрецидив. В момента изтърпява наказание «лишаване от свобода» във Варненскиязатвор, като по време на извършеното деяние е бил в отпуск за периода от 09 –14.03.т.г. Според директорът на ОДМВР – Бургас мотивите за извършеното убийствоса личностно-финансови.

В хода на предприето разследване, осъществявано под ръководството наБургаска окръжна прокуратура, са извършени множество процесуално-следствени действия/ огледи, претърсвания, разпити на свидетели, включително и пред съдия, огледна труп – аутопсия и др./. Назначени са няколко експертизи, сред коитосъдебно-медицинска, биологична, химическа, физико-химична ДНК експертиза и др.

След събиране на достатъчно доказателства за авторството на деянието, матералитепо случая са докладвани пред Окръжна прокуратура – Бургас. Съставено е работнообвинение «убийство, извършено в условията на опасен рецидив» за привличанетона обвиняемия Ремзи Мустафа.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега