Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Здравното министерство изхвърля цигарите от зимните градини

Здравното министерство изхвърля цигарите от зимните градини

Последните идеи за промени в Закона за здравето предвиждат пълна забрана за тютюнопушене и в зимните градини на заведенията, съобщава ИА „Стандарт“. Ако предложението на министър Таня Андреева все пак намери парламентарна подкрепа, новият закон на практика ще „изхвърли“ цигарите изцяло вън от заведенията.

Последните идеи за промени в Закона за здраветопредвиждат пълна забрана за тютюнопушене и в зимните градини на заведенията,съобщава ИА „Стандарт“. Ако предложението на министър Таня Андреева все пакнамери парламентарна подкрепа, новият закон на практика ще „изхвърли“ цигаритеизцяло вън от заведенията.

Текстът на законопроекта гласи, че три стени и покрив откакъвто и да било материал ще носят статута на постройка и следователно няма дасе позволява тютюнопушене в съответната зона. Въпросното изменение ще забранипушенето във всички възможни пристройки към заведенията и ще изведе тютюневиядим на открито.

Друга планирана промяна в Закона за здравето предполагаотнемане разрешението за дейност за срок от един месец за всяко заведение, „хванато“във повторно нарушение на правилата за тютюнопушенето на закрито. Разлики щеима и в останалите санкции за нарушения.

От коментарите на народните представители от КБ и ДПСстава ясно, че въпросните промени все здравното министерство не е обсъдило сникого. „Явно това еотговор на системното нарушаване на закона, но очаквах, преди да се публикува,да се обсъди с нас“, заяви и зам.-председателят на парламентарната здравна комисия от ДПСд-р Тунчер Кърджалиев.

Остава въпросът дали предложените изменения въобще щеоткрият подкрепа в парламента, след като само преди няколко месеца бе направенпореден опит за либерализиране на режима. По-либералните правила за тютюнопушенетона закрито бе едно от предизборните обещания на правителството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега