Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жители на Созопол и местната администрация променят заедно облика на града

Жители на Созопол и местната администрация променят заедно облика на града

Съвместно бе изготвен списък с малки ремонтни дейности като поправка и боядисване на пейките, освежаване на бетонната основа и цвета на парапета на Южната алея, поставяне на пана за обяви и реклами, почистване и боядисване на ел. таблата, събиране и извозване на строителни отпадъци и материали, обекти за озеленяване и много други.

„Сигурно всеки от нас се е възмущавал през годините отизкъртени улични плочки, обрасли с трева улици и тротоари, изпочупени и небоядисани с години пейки, разхвърлени безстопанствено строителни материали имного други картини, които говорят за безстопанственост и примирение с лошатажилищна среда. Вероятно съсредоточени върху по-големите инфраструктурнипроекти, от години се неглижират поддръжката, малките ремонти, озеленяването накварталните градинки, подхода към скалистия бряг,което всъщност дава облика на града.“, сподели в социалните мрежи председателятна обществения съвет Димитър Бишков. 

Водени от усещането за колективната енергия у своитесъграждани, представители на обществения съвет проведоха среща с кмета ТихомирЯнакиев и главния архитект Радост Георгиева, на която се обсъдиха идеи заоблагородяване на града. Съвместно бе изготвен списък с малки ремонтни дейности катопоправка и боядисване на пейките, освежаване на бетонната основа и цвета напарапета на Южната алея, поставяне на пана за обяви и реклами, почистване ибоядисване на ел. таблата, събиране и извозване на строителни отпадъци иматериали, обекти за озеленяване и много други. 

Поради извънредното положение, в което се намираме, къммомента ще се извършват действия, които могат да се осъществяват от един илидвама човека, без събиране на групи, за да бъдат спазени наложените във връзкас намаляване разпространението на COVID-19 мерки. След вдигане на ограничениятаще се продължи с активности, предполагащи събиране на повече хора.Само часове след обявяването на инициативата, първитеентусиасти стартираха акции по облагородяване на града. 

„Започнахме и нямаспиране“, емоционално възкликват те и споделят в социалните мрежи снимки,направени преди и след действията им.Отговорници по инициативата са Елена Котакова за Стария град, а за Новияград - Веселина Брусалиева и Веселина Цифондарева.Те ще координират желаещите да се включат с доброволен труд или средства за материали, зада няма дублиране, както и ще дават нужната информация за цветово оформление,зададено от главния архитект. 

 „Ниесме Созопол“ определено срещна огромно одобрение в лицето на местните жители,което е сигурна предпоставка за подобряването на облика и подсилване чара на хилядолетнияград.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега