Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Попов: Бременните са податливи на заразяване, препоръчва се да раждат с цезарово сечение

Доц. Попов: Бременните са податливи на заразяване, препоръчва се да раждат с цезарово сечение

Няма регистриран нов случай на Covid-19 у нас

"Както е известно от сериозната научна литература бременните са по-чувствителни към всички респираторни вируси, включително и SARS CoV-19. Поради характерните черти на вируса бременните са податливи на заразяване с това заболяване. В сериозната научна литература не е доказано предаването на вируса от бременна майка на детето", обясни полк. доц. д-р Георги Попов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Той посочи, че заразяването е възможно да се случи по време на раждането. Поради тази причина той препоръча ражданията да се осъществяват с цезарово сечение, което минимизирало риска за бебето. При кърмене нямало опасност от заразяване, уточни доц. Попов.

През последните часове няма регистриран нов случай на Covid-19 у нас, съобщи генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски. Заразените остават 81. В световен мащаб броят на заразените приближава 200 хил. души. 7980 са случаите за изминалото денонощие.

Италия има 31 500 заразени, Испания  - 11 000, Германия - 9300 случая, Южна Корея има 93 нови, Китай – само 13 нови.  Във Франция бе възприета мова тактика, а именно – ще се тестват само болни в тежко състояние, пристигнали в болница, защото не смогват с лаборатории и тестове. САЩ имат регистрирани 6500 случая, Швейцария - 2700. В Гърция са вече почти 400 случая, в Румъния - 217, в Словения - 275, в Турция има 51 нови и общо 198, каза още проф. Мутафчийски.

"От снощи специалистите от ВМА работят с първите защитни екипи, произведени от родните производители. Впечателнията са, че облеклата са отлични 0 леки, с дишаща мембрана, здрави и многократни. Тези екипи са 12 пъти по-надеждни от еднократните екипи. Имат 50 цикъла на изпиране. Капациететът на фирмата-производител е 8000 облекла на ден. Те ще работят на пълни обороти до задоволяване на потребностите на българския пазар, да има достатъчно запаси от такива обклекла", поясни още началникът на оперативния щаб.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега