Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП отново ще намаля данъци на млади семейства с ипотеки

НАП отново ще намаля данъци на млади семейства с ипотеки

И през 2014 година НАП ще намаля размера на данъците на млади семейства с ипотечен кредит. От данъчното облекчение ще може да се възползва един от членовете на семейството. Отново, ипотечният кредит ще се отбелязва в данъчната декларация, като към нея трябва да се приложи и документ от банката кредитор, в който да е описан размерът на направените лихвени плащания през годината. В специална секция от декларацията партньорът ще трябва да положи подпис, че няма да се възползва от намаленито на данъка.

И през 2014 година НАП ще намаляразмера на данъците на млади семейства с ипотечен кредит. От данъчнотооблекчение ще може да се възползва един от членовете на семейството. Отново,ипотечният кредит ще се отбелязва в данъчната декларация, като към нея трябвада се приложи и документ от банката кредитор, в който да е описан размерът нанаправените лихвени плащания през годината. В специална секция от декларациятапартньорът ще трябва да положи подпис, че няма да се възползва от намаленито наданъка.

Приспадането от данъчната основаозначава, че със сумата, платена за лихви по ипотечен кредит, се намалявасборът от всички доходи на физическото лице, а не дължимият данък.Облекчението, както и досега, важи само за единия партньор, при положение, чедвамата са встъпили в брак преди 31-ви декември на годината, за която ще сеползва то.

Едно от условията е поне единиятот двамата съпрузи да не е навършил 35-годишна възраст към датата на сключванена договора за ипотечен кредит. Право на облекчение губят тези семейства, коитопритежават и друг недвижим имот.

Данъчните декларации се подават всрок до 30-ти април. Ако в резултат на това, че един от партньорите севъзползва от облекчението, се е получил надвнесен данък върху доходите, той ще бъдевъзстановен в 30-дневен срок от подаването на декларацията.

Когато сумата за възстановяване е над 500 лв.,служителите на НАП ще изготвят официален писмен документ – акт за прихващанеили възстановяване. В него ще опишат размерът на данъка за възстановяване идали гражданинът има неплатени данъчни задължения.

Сумата от данъчнотооблекчение се прихваща, в случай на дългове към бюджета, или се възстановява попосочената банкова сметка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега