Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областна администрация Бургас подготвя два проекта за превенция от наводнения

Областна администрация Бургас подготвя два проекта за превенция от наводнения

Областна администрация Бургас подготвя два проекта по новата програма за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020 насочени към превенция от наводнения. Идейните предложения отговарят на предварително обявените приоритети на областния управител Вълчо Чолаков за минимизиране на рисковете от такъв тип природни бедствия.

Областна администрация Бургас подготвядва проекта по новата програма за трансгранично сътрудничество България-Турция2014-2020 насочени към превенция от наводнения. Идейните предложения отговарятна предварително обявените приоритети на областния управител Вълчо Чолаков заминимизиране на рисковете от такъв тип природни бедствия. 

Първиятподготвян проект е в партньорство с област Узункопрю и цели превенция отнаводнения. Проектът е насочен към дребномащабни инвестиции и закупуване наспециализирана техника за предотвратяване на наводнения в трансграничния регион.

Експертите от двете страни на границата залагат продължителност 24 месеца истойност около 600 000 евро. Съвместната работа по този проект бе скрепена сподписване на споразумение от страна на каймаканина на Узункопрю Кемал Ълдъз изам.-областния управител на Бургас Владимир Крумов по време на  Партньорски форум, провел се преди дни вОдрин.

Вториятпроект е за подобряване капацитета за защита на природата, устойчиво използванеи управление на природните ресурси чрез общи инициативи за сътрудничество втрансграничния регион. Тук област Бургас си партнира с Главна дирекция зазащита на природата и националните паркове - Истанбул.

При одобрение на проектасъщият ще продължи 24 месеца, а заложените средства възлизат на 400 000евро. Проектното предложение е насочено към подобряване състоянието на езернитеводи на бургаското езеро „Вая“, което представлява Защитена зона поЕвропейската екологична мрежа „НАТУРА 2000“. Това ще допринесе за опазване надивите птици, природните местообитания, флора и фауна в трансграничния регион.

"Дватапроекта са от изключителна важност за нас. Те са част от приоритетите на екипами. Вече година работим усилено за минимизиране на всички обстоятелства, коитобиха довели до бедствени положения, свързани с непочистените в областта реки.Средства за такива дейности не са ни отпускани, до момента бяхме на терен самос човешка сила и лека техника.

Целта ни сега е да закупим специализиранооборудване, с което да постигнем желаните резултати в поддръжката на речнитекорита и тяхната проводимост. Спечелването на тези проекти ще бъде голямакрачка напред, за да се избегнат бъдещи наводнения", коментира Чолаков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега