Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Амфитеатърът в "Меден рудник" ще бъде част от комплекс за отдих от 10 декара

Автор: "PoligrafF" , от 07.06.2019 0
Представиха проекта пред жители на комплекса.

Община Бургас представи пред жители на комплекс “Меден рудник” проекта за новия парк с амфитеатър, който ще се изгради в зона А. На общественото обсъждане присъстваха териториалният директор Магдалена Манолова, главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева, ръководителят на проектния екип Мария Белински, експерти и общински съветници.

Новият парк ще се простира върху терен от 10 декара, който се намира от северната страна на ДГ “Чайка”. Там ще бъдат обособени три зони. В едната от тях, точно до спирката, ще има елха, кръгъл площад и търговски площи. Предвидено е да се поставят 6 малки павилиона по 7 кв. м., 4 по-големи до 15 квадрата.

Следващата зона е предвидена за спорт и отдих. Тя ще разполага с фитнес уреди и детски кът с люлки, батут, бабуни и пързалка. Една от люлките ще бъде специална и ще е предназначена за деца в инвалидни колички.

В третата зона ще се намира амфитеатърът. Неговите тераси ще бъдат направени от габиони, а за седалки ще се използват дървени скари. Амфитеатърът ще разполага със сцена от 600 кв. м. Зад нея се предвижда да има малка сграда, която ще служи за съблекалня и гримьорна. Целият парк ще е съобразен с изискванията за достъпност на хората с увреждания до всяка една от зоните.

Редуцирането на съществуващите в момента павилиони предизвика недоволството на някои от търговците. Притесненията им са, че някои от тях няма да могат да продължат да работят на това място. От администрацията им отговориха, че проектът е обявен за обсъждане и по него може да се правят предложения.

”Време е да се обърне внимание и на зона А в комплекса и няма как да бъдат оставени неугледни пространства. Затова проектантите имаха задача да предложат решение за един определен брой позиции за павилиони, които ще бъдат разрешени в условията на чл. 56 по ЗУТ, за да осигурят услугите, предвидени в Закона”, каза главният архитект инж. Веселина Илиева.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или