Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Очакваме 1,5 млн. руски туристи през лято 2016

Ангелкова: Очакваме 1,5 млн. руски туристи през лято 2016

"За нас Турция и Русия са едни от основните пазари. Независимо от геополитическата ситуация в момента, ние сме взели мерки предварително. Вече получихме заявки за увеличение на руските туристи и ситуацията в момента допълнително ще допринесе за по-голямо увеличение от първоначално коментираното", заяви туристическият министър Николина Ангелкова.

"За нас Турция и Русия са едни от основните пазари. Независимо от геополитическата ситуация в момента, ние сме взели мерки предварително. Вече получихме заявки за увеличение на руските туристи и ситуацията в момента допълнително ще допринесе за по-голямо увеличение от първоначално коментираното", заяви туристическият министър Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия.

Тя добави, че по данни на председателя на Уралската агенция по туризъм Михаил Малцев България може да посрещне до 1 500 000 руски туристи през летния сезон догодина. Това е сериозно увеличение не само спрямо последния сезон, но и по отношение на туристопотока през последните няколко години. Ангелкова посочи, че за 2015-а страната ни са посетили около 450 000 руснаци, но през предходните години броят на руските туристи е бил около 600 000-700 000.

Като основна причина за увеличението Ангелкова посочи взетите от създаденото Министерство на туризма мерки - преки договорки с туроператори и туроператорски асоциации, работа със самолетни компании, туристическа реклама, информационни и журналистически турове и т.н.

"Започнахме работа още преди месец и половина, в началото на следващата година ни предстои още. Но за нас е важно нашите съседи да са добре. Ние сме по средата между Русия и Турция и всеки трус ни се отразява", допълни Ангелкова, подчертавайки че макар политическото напрежение между двете страни да води до по-висок ръст на туристите, това не бива да се смята за положително явление.

Що се отнася до зимния сезон, данните от ранните записвания сочат ръст на туристопотока между 5% и 7% в сравнение с миналата година. Ангелкова припомни, че миналата зима бе доста успешна за туристическия бранш. Зимните курорти посетиха 1 200 000 туристи. До края на сезона, обаче, този ръст може и да се увеличи като процент, тъй като записванията продължават, а предстоят и специалните оферти на туроператорите за празниците.

"Основанията да бъдем такива оптимисти са увеличението на полетите до летище София. От 80 за миналата година, в момента те са 178", посочи Ангелкова. По думите й, чакаме повече туристи от Великобритания, Киев, Копенхаген, повече полети има и от Израел, Холандия и Турция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега