Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Английската: Нашите ученици трябва да се гордеят с цветовете на гимназията

Автор: "PoligrafF", от 05.03.2019 0
Ръководството на школото в защита на новата наредба за външния вид на учениците.

След като хвърли смут сред родители и ученици в края на миналата седмица с новата си наредба за външния вид на младежите, днес ръководството на АЕГ “Гео Милев” излезе с официално съобщение в защита на новите правила. Според новата директорка Жаклин Нейчева, която пое школото в началото на настоящата учебна година, “позволените цветове” са цветовете на гимназията и младежите трябва да ги носят с гордост.

Припомняме Ви, че новата наредба влезе в сила от 1-ви март. Сутринта в петък много ученици бяха върнати, защото не бяха облечени според изискванията в нея. Това не само обтегна отношенията между родители, ученици, преподаватели и ръководство, а се превърна в своеобразен скандал, заради това, че младежите не са били допуснати в сградата, а много от тях са се покатерили през прозорците, за да не пропуснат часовете.

Английска езикова гимназия „Гео Милев“ е била, е и ще продължава да бъде притегателно място за най-добрите ученици от област Бургас. Десетилетия наред гимназията е символ на духовно средище и емблема на доброто образование в града. Но ние нямаме ангажимент само да обучаваме. В нашите ръце е възпитанието, подкрепата, напътствията и изграждането на младите хора, които утре ще си тръгнат от добре познатия училищен двор. Светът на възрастните, който ги чака след дворната врата, е пълен с правила и наш дълг е да ги научим, че правилата и дисциплината са предпоставка за успешно развитие навсякъде по света. Нашите ученици могат да се гордеят с цветовете на АЕГ „Гео Милев“- цветове, които са се борили да носят”, написа днес директорката Нейчева в защита на новата наредба.

Според нея, младежите имат право да се обличат само в бяло, червено, синьо и сиво. Те не могат да носят къси панталони, 3/4 и 7/8 панталон; панталони с ниска талия, шалвари, размъкнати, нарязани, увиснали, в ярка цветова гама и с шарки; анцуг и трикотажен клин; дълбоко деколте; къса пола; къса блуза и бюстие; прозрачна дреха; потник; джапанки; нецензурни изображения и текст по дрехите и аксесоарите; дрехи, рекламиращи алкохол, наркотици, тютюнопушене, секс и насилие; силен грим.

И докато част от тези правила звучат напълно разумно, то някои от тях могат да минат за спорни. При липсата на единна униформа, много от учениците нямат подготовката да се явят в клас според новите изисквания, имайки предвид модните трендове в момента. Родителите се оплакаха и от това, че промените влизат в сила “по никое време”, което налага спешна подмяна на гардероба, непосилна за някои семейства.

За момента отстъпление от страна на ръководството на гимназията не се очаква. А за учениците остава единствено да тръгнат на пазар.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или