Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Ще заделим 800 млн. за построяването на две български фрегати

Борисов: Ще заделим 800 млн. за построяването на две български фрегати

Държавата ще задели около 800 млн. лева и ще ги инвестира в производството на две фрегати, проектирани от ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров". Това съобщи премиерът Бойко Борисов след учението за действия при засилен миграционен натиск, което се проведе днес в Бургаския залив.

Държавата ще задели около 800 млн. лева и ще ги инвестира в производството на две фрегати, проектирани от ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров". Това съобщи премиерът Бойко Борисов след учението за действия при засилен миграционен натиск, което се проведе днес в Бургаския залив. Министър-председателят уточни, че корабите ще бъдат изградени в български корабостроителници в рамките на три години.

"МВР, прокуратурата, ДАНС, митниците, данъчните работят усърдно, събрахме повече приходи, намалихме дефицита, продължихме да строим. Съберем ли пари, ще инвестираме ние да си произведем две фрегати. Убеден съм от това, което видях – прототипите, които са направили -  че след това ще имаме и пазар на такива фрегати", коментира министър-председателят в Бургас днес.

Той даде много висока оценка за съвместната тренировка на Военноморските сили и "Гранична полиция". Според премиера, тренировката е преминала прецизно и точно и е още едно основание за оптимизъм, че можем да пазим добре своите граници.

По време на учението бяха демонстрирани огневата и тактическата подготовка, проведена бе тренировка по сценарий за нов мигрантски маршрут през Черно море. В сценария бяха включени следните ситуации – засичане на навлизането в български териториални води на рибарски кораб, установяване на пътуващи в него нелегални мигранти, действия  по локализирането им и връщане в отговорната зона на Република Турция; установяване на бедстващи хора, натоварени в надуваема лодка и осъществяване на спасителни действия.

В съвместните действия участваха фрегата „Дръзки“, вертолет „Panther“, и два моторни катера на Военноморските сили, както и гранично-полицейски кораб от състава на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Бургас. Наблюдатели бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на отбраната и на вътрешните работи Николай Ненчев и Румяна Бъчварова, кметът на Бургас Димитър Николов, както и представители на армията и правителствата на САЩ и Гърция.

"Важно е да покажем, че в България армията и граничарите могат сами да пазят своите граници и няма нужда НАТО да идва да ни пази", коментира премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега