"В полите на Витоша" с премиера в Бургас през февруари

Автор: "PoligrafF" , от 11.01.2019 0
Продукцията е на Театър "Българска армия" и отбелязва стогодишнината от смъртта на поета.

През следващия месец режисьорът Красимир Спасов ще отведе бургазлии и гостите на града “В полите на Витоша”. Бургаската премиера на спектакъла по Яворов ще се състои на 28 февруари, в зала НХК.

Продукцията е на Театър “Българска армия” и отбелязва стогодишнината от смъртта на поета. В новия прочит на иконичното му произведение участват актьорите Веселин Анчев, Радина Кърджилова, Иван Радоев, Стефка Янорова, Тигран Торосян, Явор Бахаров, Гергана Плетньова, Стойко Пеев, Луизабел Николова, Асен Кобиларов, Калин Иванов. Сценографията е поверена на Нина Пашова.

”В полите на Витоша” разказва за Мила и любовта й към умния политик Христофоров. Семейството й е против тази връзка и иска да я омъжи за глуповатия й втори братовчед д-р Чипиловски… Развръзката е трагична като живота на самия автор.

За прототипа на Мила – Мина Тодорова – Яворов пише: „Блага вест я нарекох аз в своя живот. И тя радваше очите ми подобно на бяла лилия, сред поле през май, покрито с цветя, подобна на една лилия, от която не е по-бял снега, по-висока от другите, но навела своята ароматна главица. Тя радваше очите ми – и опияняваше душата ми”.

”В полите на Витоша” ще гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт ателие”. Билети можете да откриете на касата на НХК. За повече информация: 0894/898-098.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или