Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Комлука щурмува центъра на Бургас с викове "Искаме вода!" и "Оставка!"

Автор: "PoligrafF", от 21.05.2019 0
Минути след началото на протеста при ромите излезе кметът Димитър Николов, който се опита да въдвори ред.

Стотици жители на бургаския квартал “Победа” щурмуваха центъра на Бургас с викове “Искаме вода!” и “Оставка!”. Организирана група от роми пристигна пред сградата на Общината, за да изрази недоволството си от липсата на водоснабдяване, което бе спряно преди няколко месеца заради задължения в размер на 100 хил. лева.

Стегнатата група от протестиращи бързо се поддаде на емоцията, въпреки опитите на организаторите да въдворят ред. Част от участниците в демонстрацията носеха жълти жилетки. Други пък бяха “въоръжени” с туби с вода, които изливаха върху главите си.

Плакати с искания за оставката на началника на “Водоснабдяване и канализация” Бургас се извиваха над пъстрата тълпа, която се събра около 9:00 часа сутринта на пл. “Атанас Сиреков”, където очаквано имаше силно полицейско присъствие.

Минути след началото на протеста при ромите излезе кметът Димитър Николов, който се опита да въдвори ред, обяснявайки кротко, че от него нищо не зависи и че законите са за всички - който не плаща за услуги, няма да се възползва от тях.

Сред протестиращите обаче имаше и такива, които са изрядни платци и потребители. Те обаче са станали жертва на обстоятелствата, когато водата била спряна в цели райони от “Победа”. Съветът на градоначалника бе протестиращите да поискат от ВиК дружеството списък на длъжниците и да се организират в това да убедят тези, които отказват да плащат, да го направят.

”Няма да допусна напрежение в града. Не искам да се ескалира напрежение и да се говорят крайни призиви. Всички граждани на града и на България са длъжни да спазват правилата и законите. Те важат за всички. Призивите Ви за оставка на началника на ВиК не мога да ги приема, защото като кмет не управлявам това дружество, защото то е държавно. За да се решат проблемите Ви, трябват действия и от Ваша страна”, заяви кметът пред протестиращите.

”Няма как да се къпем, няма как децата да се къпят. Не можем да ходим мръсни на работа, те не могат да ходят мръсни на училище. Децата ни са болни, ние се разболяваме”, крещяха протестиращите, въпреки декларациите на Николов, че от него нищо не зависи. В последствие ромите попитаха градоначалника защо не са им поставени водомери, когато преди няколко години са правени инфраструктурни ремонти в квартала им. “Кметът нито прокарва тръби, нито поставя водомери, нито ги отчита”, отвърна им градоначалникът.

”Призовавам всички за спокойствие. Няма да допусна ескалации в центъра на града. На няколко пъти повторих, че правилата в България важат за всички граждани. Ако мога, ще съдействам да се направят проверки срещу всяко име, срещу всяка партида, кой какви задължения има. И след това кой каквото има да си заплати, за да им се пусне водата. Няма да ме уплашат с тези протести, нито ще променят по някакъв начин ситуацията с тях”, коментира пред журналисти Николов.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или