Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НУМСИ отваря врати за зрелостните изпити за професионална квалификация

НУМСИ отваря врати за зрелостните изпити за професионална квалификация

За първи път Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” ще отвори врати за провеждането на Държавните зрелостни изпити за придобиване на професионална квалификация. Тази година те ще преминат под формата на открити концерти и представления и ще бъдат достъпни за бургаската публика.

За първи път Националнотоучилище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”  ще отвори врати за провеждането на Държавнитезрелостни изпити за придобиване на професионална квалификация. Тази година теще преминат под формата на открити концерти и представления и ще бъдат достъпниза бургаската публика.

Придобиванетона професионална квалификация в Музикалното училище  е изцяло съобразена със съвременнитетенденции в развитието на световното изкуство и гарантира конкурентна способност на своите възпитаници в международенмащаб.

Училището по изкуства в Бургас успешно се вписва в културната панорамана града и страната. Младите таланти вече имат забележителни изяви у нас и вчужбина. Те могат да се похвалят със солиден брой  участия вконцерти,  спектакли и различни форумипосветени на изкуството. Носители са на много награди от национални имеждународни конкурси и успешно участват в международни проекти.

Учениците се включват в реализирането на творчески проекти съвместно скултурните институти. Много са стипендиантите на Министерството на културата,на Национален фонд "Култура", както и на наши и международнинеправителствени организации.

Учебно-творческият процес се осъществява отдоказали се  педагози и спе­циалисти,които в голяма степен определят облика на днешната българс­ка култура.Държавеният зрелостен изпитза придобиване на професионална квалификация ще се състои от 2 части – теория ипрактика.

В теоретичната  част децата щезащитават дипломните си работи, като разработените теми са свързани съсспециалността, която изучават.В практическата част,инструменталисти, певци и артисти ще имат по 25 минути самостоятелна програма вкоято ще демонстрират нивото си на професионализъм и познания, характерни заспециалността, която завършват. 

Изпитът  ще се проведе на 6 юни,като в 9 сутринта, първи на сцената ще излязат учениците от специалност„Пиано”. В 12 часа, своето майсторство ще демонстрират децата от специалност„Струнни инструменти”, а в 13.30 сцената ще е за тези , които са избрали  „Духови и ударни инструменти”.В 14:30 часа  ще започне изпитът за талантите отспециалности  „Класическо пеене” и „Поп иджаз пеене”.В 16:00 часа на сцената щесе качат тези, които завършват специалност  „Актьорско майсторство”.  

Освен подготвените материали, на бъдещитеактьори ще бъдат поставяни и различни импровизационни задачи.ДЗИза придобиване на професионална квалификация ще се проведе в Концертната залана Музикалното училище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега