Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Предлагат градинката с Часовника да стане площад "Съединение"

Автор: "PoligrafF" , от 22.01.2019 7
През настоящата година там би трябвало да бъде извършен ремонт.

Инициативен комитет предлага градинката при Часовника да получи името площад “Съединение”. Идеята е внесена за разглеждане от Общински съвет от Тодор Тодоров, който посочва, че въпросният терен няма официално наименование.

Истината е, че открай време районът е наричан “по народно му” градинката на Общината, градинката на Часовника, градинката на “България” (заради разположения в близост хотел, носещ това име). Според някои карти, именно третото наименование е и най-официално.

Въпросният терен от 4800 кв.м. е публична общинска собственост с граници улиците “Александровска”, “Богориди”, “Лермонтов” и бившата “Поп Никола”. Отреден е за озеленяване и, както вече Ви информирахме, през настоящата година там би трябвало да бъде извършен ремонт. Той е свързан с планираната подмяна на механизма на култовия Часовник, който спря да работи неотдавна.

Според сформиран специално инициативен комитет, наред с новия си облик, градинката трябва да получи и ново, официално име. И според тях, това трябва да бъде площад “Съединение”, тъй като в града нямало значим обект, носещ името на това важно събитие от българската история.

”Макар винаги да празнуваме годишнината от Съединението, няма конкретен паметник или паметен знак, на който да положим цветя и венци в знак на признателност. А Бургас също има своите дейци на Съединението и тогавашните бургазлии също живеят с тревогите и надеждите на народа”, посочва в предложението си Тодоров.

Добави в Svejo

Коментари (7)

От мен, 22.01.2019, 14:53
А ЧАСОВНИКЪТ кога ще заработи? Името на градинката ли е важно или часовника....или градинката на разваления часовник!?!?!????
Нейко, 22.01.2019, 16:00
Много приятна новина и отлично име!! Поздравления!
Гражданин, 22.01.2019, 16:05
Хубаво име, но какво прави този еврейски паметник там??
PoligrafF, 22.01.2019, 16:40
Както вече сме писали, тази година се очаква да бъде закупен и поставен нов механизъм, така че Часовникът да заработи. За справка вижте вградения в статията линк. wink
До полиграф, 22.01.2019, 19:22
Хубаво е, че сте писали за механизма на часовника, но още по-хубаво ще е това по-бързо да стане факт
Радой, 22.01.2019, 22:28
Е, то не зависи от журналистите кога ще стане факт... управляващите са за мъмрене
До Радой, 23.01.2019, 09:18
Така е, но понякога докато не се раздухат нещата в медиите, управляващите само обещават и много бързо забравят, факт!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или