Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Решено: Три ведомства заедно ще търсят решения за проблемите по Черноморието

Автор: "PoligrafF" , от 15.02.2019 0
В срок от два месеца Междуведомствена работна група ще разгледа всички проблеми по Черноморското крайбрежие, включително и въпросите свързани с дюните.

По предложение на бургаски народни представители ще бъде създадена междуведомствена работна група, която в срок от два месеца следва да разгледа всички проблеми по Черноморското крайбрежие, включително и въпросите свързани с дюните.

Това стана ясно от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която отговори на питане на Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева относно предприети действия по сигнали за нарушения, свързани със строителни дейности по черноморското крайбрежие.

„Поемам ангажимент да ви информирам за резултатите от работата на групата, защото считам, че единствено съвместните ни усилия ще допринесат за опазване на природното ни наследство”, каза министър Аврамова. В работната група участие ще вземат представители на три министерства - на регионалното развитие, на туризма и на околната среда.

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и в частност - регионалните му подразделения, са се ангажирали с получените сигнали и са извършили проверки, съгласно своите компетенции. Може би най-важното, обаче, е да се предприемат мерки и изобщо да не се допускат нарушения”, каза от трибуната председателят на Комисията по околна среда и води Ивелина Василева.

„Наясно сме, че пороците са заложени още в миналото, преди приемането на Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Но безпокойството на хората, във връзка с тези казуси, ясно изразява волята да се съхранят природните дадености и да се защитят останалите по черноморското крайбрежие девствени места”, каза още Василева.

Тя обърна внимание, че контролът, както превантивният, така и текущият и последващият, трябва да бъде засилен. „Ще очакваме резултата от работата на експертната работна група.  Смятам, че отново във взаимодействие с Министерството на околната среда и водите и Министерството на туризма трябва да бъдат анализирани всички обстоятелства и детайли по случаите, както и нормативната уредба. При установяване на пропуски, да се предложат адекватни промени и да се предприемат действия”, смята Василева.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или