Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Предприемаме всички мерки за нормалното протичане на Летен сезон 2017

Ангелкова: Предприемаме всички мерки за нормалното протичане на Летен сезон 2017

"Част от тези процедури ще приключат в мандата на служебния кабинет, но трябва да стартират навреме, защото в противен случай рискуваме летния сезон", допълни министърът на туризма.

"Провеждаме процедурите за концесии и наем на морски плажове, за дагарантираме безпроблемното протичане на Лято‘2017, както и да обезпечимдоговорените ръстове с големите чуждестранни туроператори". Това каза министърътна туризма Николина Ангелкова по време на брифинг в Министерството на туризма.  

По думите й, за момента 34 морски плажове са с изтекли или изтичащи договори за наем/концесия. Сред тях са и някои от най-популярните ивици. Целта на министерството в момента е те да имат стопани още в началото на следващия летен сезон, така че да се обезпечи безопасността и удовлетвореността на летовниците.

Ангелкова подчерта, чевсички изисквания за провеждането на тези процедури са описани в Закона заустройството на Черноморското крайбрежие и Закона за концесиите и стриктно сеспазват от назначените комисии. Членовете им подписват декларации законфиденциалност и нямат право да изнасят данни за процедурата или участницитев нея, до приключването й.

"Това са изискванията в сега действащия Закон заустройството на Черноморското крайбрежие и ние сме длъжни да ги спазваме. Първите 8 процедури за отдаване на концесия на морски плажове састартирани с решение на Министерски съвет още в началото на ноември", посочиНиколина Ангелкова. Тя разясни, че се подготвя обявяването на още 6 процедуриза отдаване на концесия и са стартирани процедури за отдаване под наем на другиплажни ивици, които остават без стопанин.

"Част от тези процедури ще приключатв мандата на служебния кабинет, но трябва да стартират навреме, защото впротивен случай рискуваме летния сезон", допълни министърът на туризма. Тя подчерта, че не участва лично в концесионните процедури, както и че категоричноне се намесва в работата на комисиите. В техния състав има представители наминистерствата на туризма, вътрешните работи, финансите и на специализиранатаадминистрация на Министерския съвет.

Министър Ангелкова разясни, че решенията в комисиите се взимат с2/3 мнозинство, като протоколите за тяхната работа са изготвени в три-дневенсрок, съгласно закона. Тя добави още, че съгласувателната процедура нарешенията вече е в процес и, че се очаква в следващите дни да бъдат внесени заразглеждане от Министерски съвет.

Относно инвеститорския интерес към обявенитеконцесии, министърът информира, че за някои от плажовете има само по 1кандидат, но за други подалите оферти са между два и девет участника.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега