Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Английската: Нашите ученици трябва да се гордеят с цветовете на гимназията

Английската: Нашите ученици трябва да се гордеят с цветовете на гимназията

Ръководството на школото в защита на новата наредба за външния вид на учениците.

След като хвърли смут сред родители и ученици в края на миналата седмица с новата си наредба за външния вид на младежите, днес ръководството на АЕГ "Гео Милев" излезе с официално съобщение в защита на новите правила. Според новата директорка Жаклин Нейчева, която пое школото в началото на настоящата учебна година, "позволените цветове" са цветовете на гимназията и младежите трябва да ги носят с гордост.

Припомняме Ви, че новата наредба влезе в сила от 1-ви март. Сутринта в петък много ученици бяха върнати, защото не бяха облечени според изискванията в нея. Това не само обтегна отношенията между родители, ученици, преподаватели и ръководство, а се превърна в своеобразен скандал, заради това, че младежите не са били допуснати в сградата, а много от тях са се покатерили през прозорците, за да не пропуснат часовете.

"Английска езикова гимназия „Гео Милев“ е била, е и ще продължава да бъде притегателно място за най-добрите ученици от област Бургас. Десетилетия наред гимназията е символ на духовно средище и емблема на доброто образование в града. Но ние нямаме ангажимент само да обучаваме. В нашите ръце е възпитанието, подкрепата, напътствията и изграждането на младите хора, които утре ще си тръгнат от добре познатия училищен двор. Светът на възрастните, който ги чака след дворната врата, е пълен с правила и наш дълг е да ги научим, че правилата и дисциплината са предпоставка за успешно развитие навсякъде по света. Нашите ученици могат да се гордеят с цветовете на АЕГ „Гео Милев“- цветове, които са се борили да носят", написа днес директорката Нейчева в защита на новата наредба.

Според нея, младежите имат право да се обличат само в бяло, червено, синьо и сиво. Те не могат да носят къси панталони, 3/4 и 7/8 панталон; панталони с ниска талия, шалвари, размъкнати, нарязани, увиснали, в ярка цветова гама и с шарки; анцуг и трикотажен клин; дълбоко деколте; къса пола; къса блуза и бюстие; прозрачна дреха; потник; джапанки; нецензурни изображения и текст по дрехите и аксесоарите; дрехи, рекламиращи алкохол, наркотици, тютюнопушене, секс и насилие; силен грим.

И докато част от тези правила звучат напълно разумно, то някои от тях могат да минат за спорни. При липсата на единна униформа, много от учениците нямат подготовката да се явят в клас според новите изисквания, имайки предвид модните трендове в момента. Родителите се оплакаха и от това, че промените влизат в сила "по никое време", което налага спешна подмяна на гардероба, непосилна за някои семейства.

За момента отстъпление от страна на ръководството на гимназията не се очаква. А за учениците остава единствено да тръгнат на пазар.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега