Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП представи кандидатите си за кметове на Поморие и Карнобат

БСП представи кандидатите си за кметове на Поморие и Карнобат

Председателят на Областния съвет на БСП - Николай Тишев представи първите две кандидатури на партията за кметове в бургаските общини – претендентите в Поморие и Карнобат. В морската община за поста градоначалник ще се бори общинският съветник – Никодим Стоянов.

Председателятна Областния съвет на БСП - Николай Тишев представипървите две кандидатури на партията за кметове в бургаските общини – претендентитев Поморие и Карнобат. В морската община за поста градоначалник ще се бори общинският съветник –Никодим Стоянов.

Той обяви, че вече се работи по листата за ОбС, като домомента партията има четири ясни имена. Общинската структура на „червените“планира да издигне максималния брой от 21 кандидата които ще станат ясни напо-късен етап. В момента се работи и по плана за упраление, върху който ще бъдеизградена предизборната платформа. Стоянов обаче разясни основните точки, коитопочиват върху приемствеността на местната власт и продължаването на добритепрактики.

„Едно от основните неща, на които ще заложим, е повече достъп до информация и възможностза контрол върхуработата на общ администрация от страна на гражданите. Планирамевъзстановяване на поста омбудсман, тъй като Поморие в момента няма такъв“, обясникандидатът за кмет.

Сред приоритетите на социалистите ще бъде връщането на младите хора в градаи довършването на започнатите проекти и недовършените ангажименти на предходната администрация. Сред тях са проекти като нова автогара, изкуствени плажове на юг, яхтенопристанище и спортни съоръжения. Ще се работи и по озеленяването на Поморие,тъй като в момента градът не покрива европейските изисквания.

„Нашата програма ще включва и работа по целогодишната заетост. Тук нямапредприятия, с изключение на общинските. Общината обаче притежава земеделскиземи, които могат да се използват“, посочи Стоянов. Друг евентуален обект,който би могъл да осигури заетост, са минералните извори в Медово.

Що се отнася до Карнобат, въпреки драматичния избор на кандидат, името мувече е ясно – това е общинският съветник Тодор Байчев. Първоначалниятпретендент трябваше да е настоящият кмет Георги Димитров, който обаче заяви, чеще се включи в изборите като независим кандидат.

Въпреки оттеглянето наградоначалника и създалото се покрай случая напрежение, от областния съветопределиха новата кандидатура като добър развой на събитията – вливане на новиидеи и освежаване на листата на партията.

„Възнамеряваме да продължим започнатите проекти. Всички те са от полза за града ижителите на цялата община. Смятаме да продължим и работата с еврофондовете.Трябва да се развиват и инфраструктурните и социалните проекти”, коментира Байчев и допълни, че тепърва щесе започне работа по управленския план и предизборната платформа в града.

„Градът едлъжник на селата си, парите са съсредоточени в града и това налага промяна вполитиката.Трябва да си обърне и повече внимание на младите хора в общината. Млади хора в Карнобат почти няма – те отиват в Бургас, в София и в чужбина. Трябва да сепомисли за предпоставки за инвестиции, които да ги върнат тук“, обясникандидатът за кмет.

Конференциите по общините в Бургаско продължават. В събота ще се събератделегатите в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега