Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Брюксел може да съдейства за намиране на изход от мигрантската криза

Борисов: Брюксел може да съдейства за намиране на изход от мигрантската криза

Мигрантската криза обсъдиха на среща и работна вечеря министър-председателите на България, Унгария и Сърбия Бойко Борисов, Виктор Орбан и Александър Вучич.

Кризата с мигрантите е проблем не само наЕвропейския съюз и на неговите държави-членки, макар че в Европа той се усещанай-силно, и универсалното решение не може да бъде взето от Брюксел.Брюксел обаче може да съдейства за сближаване на позициите и за консолидиранена усилията на страните в Европа за намиране на изход, който да отговаря наочакванията на европейците.Това обсъдиха на среща иработна вечеря министър-председателите на България, Унгария и Сърбия БойкоБорисов, Виктор Орбан и Александър Вучич.

Орбан и Вучич  са на посещение встраната ни за обмяна на мнения преди срещата на държавните и правителственитеръководители на държавите от ЕС в Братислава, на която темата за изход от мигрантскатакриза ще бъде сред основните в дискусиите. Днес унгарският премиер ще имавъзможност да се запознае лично с мерките по охрана на българските сухопътна иморска граници, които са и външни граници за ЕС.

Премиерът Борисовподчерта, че без съвместните усилия на всички държави в ЕС няма да се намериобщо и устойчиво решение на проблема. Той акцентира необходимостта от това ЕСда действа като едно цяло и призова за търсене на общо европейско решение засправяне с мигрантския поток. Българският министър-председател посочи, честраната ни ще приеме подкрепа за опазване на границата, но подчерта и ролятана споразумението между ЕС и Турция за ограничаване на мигрантския поток къмЕвропа. Борисов запозна дваматапремиери  с предприетите от страната ни действия за гарантиране насигурността и спокойствието по границите.  

„България носи голямата отговорност като външна граница на ЕС с Турция. Изправени сме предисторическо предизвикателство за сигурността на Европа и трябва да търсимединна позиция за една нова миграционна политика с дългосрочна перспектива,както и адекватни мерки за собствената ни защита. Ние издигаме защитнисъоръжения, за да имаме въобще някакъв шанс да опазваме европейската граница,за която сме отговорни”, посочи Борисов.

Премиерът отбеляза същодобрите резултати от двустранното сътрудничество за спиране на нелегалнитемигранти. Той даде пример с активните отношения между българските и турскитевласти за ограничаване на мигрантския натиск върху страната ни, както ивзаимопомощта и съвместните действия, които българските органи на редапровеждат с колегите си от Сърбия, Република Македония и Гърция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега