Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Не ни се прави ограда, Гърция да си изпълни ангажиментите

Борисов: Не ни се прави ограда, Гърция да си изпълни ангажиментите

"На нас не ни се прави защитно съоръжение, но гърците трябва да си изпълнят ангажиментите към нас. С цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, въобще няма да има такъв въпрос“, коментира премиерът Бойко Борисов след откриването на модернизираната база за предно разполагане - Безмер. По думите му, в момента от турска страна не се очакват неприятности. Проблемът са бежанските лагери в Гърция.

"На нас не ни се прави защитно съоръжение, но гърците трябва да си изпълнят ангажиментите към нас. С цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, въобще няма да има такъв въпрос“, коментира премиерът Бойко Борисов след откриването на модернизираната база за предно разполагане - Безмер. По думите му, в момента от турска страна не се очакват неприятности. Проблемът са бежанските лагери в Гърция.

„Това дори не са и бежански лагери, защото те просто са придвижени от единия до другия край на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори и на думата „лагер“. Там е критичната точка и затова сега с горските стопанства ще им помогна малко на военните да направят просеки, за да имаме готовност за такива съоръжения“, коментира Бойко Борисов. Той добави, че също е против такива съоръжения, но хората очакват границата да бъде добре защитена. По отношение на авиобазата в Безмер премиерът поясни, че при необходимост тя може да бъде от полза и за гражданската авиация.

"При аварийни полети или когато времето е неподходящо по морето, или където и да е, това денонощно ще бъде на разположение на гражданската авиация, така че мисля е полезно не само за военните, но и за хората. Над шейсет и няколко милиона струва това. 7,5-8 милиона са от бюджета, другите са по програмата на НАТО. Тук ще се правят учения, ще се правят занятия, ще летят момчетата, така че и за региона мисля, че това са допълнителни приходи”, обясни Борисов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега