Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският архив дигитализира още 500 документа от Първата световна

Бургаският архив дигитализира още 500 документа от Първата световна

Бургаският архив планира през 2014 г. да дигитализира още 500 документа от Първата световна война, съобщи Данка Георгиева, директор на бургаския архив в интервю за радио „Фокус“. Кампанията е част от национална акция за дигитализация на архивни документи, съхраняващи данни за участието на България в Първата световна война.

Бургаският архив планира през 2014 г. да дигитализира още500 документа от Първата световна война, съобщи Данка Георгиева, директор набургаския архив в интервю за радио „Фокус“. Кампанията е част от националнаакция за дигитализация на архивни документи, съхраняващи данни за участието наБългария в Първата световна война.

„Архивътразполага с официални и лични документи за участието на страната ни във войната.Официалните принадлежат на различните институции, които са имали отношение къмвойната, мобилизацията, за изхранването на населението. Имаме и лични документи,които са най-вече писма и спомени, които показват усещането на всеки единучастник”, каза още Георгиева.

По думите й, през 2013 година на електронен носител сапрехвърлени 1076 снимки и картички от края на ХІХ до началото на ХХІ век.Архивът може да се разгледа от всеки на сайта на Държавна агенция архиви и сайта Архивите говорят.

Крайната цел на националната кампания е да се образува дигитална колекция сдокументи и снимки за участието на България във войната. Повод заакцията е 100-годишнината от обявяването на Първата световна война.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега