Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българските студенти ще могат да се обучават

Българските студенти ще могат да се обучават

Правителството прие решение, с което предлага на Народното събрание да ратифицира Конвенцията за основаване на Европейския университетски институт. Институтът предлага едногодишна магистърска програма в областта на правните науки, докторски програми и научни изследвания по история и цивилизация, икономически, юридически, политически и правни науки. С присъединяването към Конвенцията всяка страна поема отговорността да признава дипломите, издадени от Европейския университетски институт.

Правителството прие решение, скоето предлага на Народното събрание да ратифицира Конвенцията за основаване наЕвропейския университетски институт. Институтът предлага едногодишнамагистърска програма в областта на правните науки, докторски програми и научниизследвания по история и цивилизация, икономически, юридически, политически иправни науки. С присъединяването към Конвенцията всяка страна поемаотговорността да признава дипломите, издадени от Европейския университетскиинститут.

Това ще даде възможност на младите хора от България да се обучават ида провеждат научноизследователска работа в един от най-престижните институти вЕвропа в областта на обществените и хуманитарните науки.Финансовите задължения настраните членки представляват годишни вноски по бюджета на Европейския университетскиинститут, които покриват разходите за стипендии и за участие в научни програми.

За България са определени до 12 стипендии годишно. Разходите поприсъединяването на България към Конвенцията ще са за сметка на бюджета наМинистерството на образованието и науката.Европейският университетскиинститут е създаден през 1972 г. на базата на междуправителствено споразумение,подписано във Флоренция от четири държави-членки на Европейския съюз: Италия,Франция, Люксембург и Холандия. Страни по Конвенцията вече са 21 държави отЕвропейския съюз.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега