Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Д-р Лаверн: Положението у нас няма да се промени, докато не променим ЕС

Д-р Лаверн: Положението у нас няма да се промени, докато не променим ЕС

„В момента един от най-важните проблеми, не само на България, а и на Европа, е младежката безработица. Тя е чума, която върлува в Европа. В Испания достигна 20%. В България положението няма да се промени, докато не променим самия Европейски съюз“, заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ – д-р Достена Ангелова – Лаверн по време на пресконференция под мотото „Европа в медиите“ в Бургас.

„В момента един от най-важните проблеми, не само наБългария, а и на Европа, е младежката безработица. Тя е чума, която върлува вЕвропа. В Испания достигна 20%. В България положението няма да се промени,докато не променим самия Европейски съюз“, заяви кандидатът за евродепутат отлистата на КБ – д-р Достена Ангелова – Лаверн по време на пресконференция подмотото „Европа в медиите“ в Бургас.

Изявата бе съвместна между д-р Лаверн и колегата й отевролистата на КБ – Катя Колева. По време на медийната среща бяха дискутирани иважни акценти от политиката, която бъдещите евродепутати би трябвало даследват, за да защитават интересите на България и нейните граждани в следващияЕвропарламент.

„В момента ГЕРБ само петнят името ни в съюза. На менлично това ми е обидно. Опитвам се да обясня, че в България няма комунизъм, чеда има антикомунизъм. В момента на нас се гледа като на кроманьонци. Интересътна България в момента може да се защити единствено от Партията на европейскитесоциалисти”, категорична бе д–р Лаверн.

Тя обясни още, че от Партията на европейскитесоциалисти ще искат въвеждане на минималната работна заплата за Европейскиясъюз. „Ако това се случи, в голяма степен ще бъде решен проблемът със социалниядъмпинг. Какво означава това – в момента, ако българин отиде да работи вГермания, не се знае какъв трудов договор ще сключи. По този начин се създаваедна омраза между страните членки на ЕС, тъй като се счита, че ние им вземамехляба”, каза социалистката.

По думите й, напоследък в ЕС е налице политика на 3%граница на бюджетен дефицит. И така пряко се засяга финансовият суверенитет надържавите, членуващи в съюза. Което от своя страна обрича страни като Българияна постоянна криза.

Кандидатът за евродепутат Катя Колева заяви: „Акопогледнете групата на ЕНП, ако се замислите кои са българските евродепутати внея, ще установите, че вътре са не само представители на ГЕРБ. Вътре са ипредставители на Демократи за силна България, на СДС. Хора, които в нашатастрана трудно комуникират по между си. Хора, които в нашата страна не саединни. А ние очакваме, когато отидат в Брюксел, в Европейския парламент, те даотстояват не само тяхната дясна позиция, но да отстояват наистина достойнотопредставяне на България в Брюксел. Така, че някой да отстоява българскияинтерес. А какво ще видим в групата на социалисти и демократи и в ПЕС? Тамвиждаме една консолидирана група от европейски политици, които винаги саподкрепяли България. И това не е маловажно. Не беше маловажно до нас да иманаистина хора, наши колеги, които декларират чрез своите правителства, внационалните си държави, че подкрепят европейското членство на България. БезМартин Шулц може би много трудно щяхме да станем страна – членка на Европейскиясъюз през 2007 година.“

След пресконференцията д-р Лаверн подари напредставителите на медиите екземпляри от своята книга „Експертите на прехода“,а Катя Колева ги почерпи с бонбони, тъй като днес е рожденичка. През вчерашнияден д-р Лаверн се срещна с интелектуалци и с бургаската общественост.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега