Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес стартира дезинфекция на пострадалите при наводненията райони

Днес стартира дезинфекция на пострадалите при наводненията райони

Целта е да се предотврати развитието на болестотворни организми.

Днес стартира дезинфекция на пострадалите при наводненията райони в Бургаско. Целта е да се предотврати развитието на болестотворни организми във връзка с влагата след обилните дъждове миналата седмица.

Приоритетно се работи в село Равнец. Екипите на Дезинфекционна станция - Бургас третират пострадали от водата помещения в частни домове и дворове, местата за изхвърляне на отпадъци, както и околните дерета, в които има трупове на домашни и диви животни. Целта е да се предотврати възникването на епидемиологична опасност.

Продължава работата по възстановяване на пострадалата инфраструктура. Организира се превоз за извозване на натрупаните пред наводнените стотици къщи повредени и неизползваеми мебели. Днес служители на Община Бургас отново ще посетят всички пострадали семейства. Те ще описват и актуализират списъците с понесените щети. Търсят се всякакви възможности за осигуряване на материална помощ под формата на строителни материали и бяла техника, която да помогне за по-бързо нормализиране на живота в пострадалите населени места след бедствието.

На днешната оперативка кметът Николов разпореди ускорено почистване на падналите след силния вятър листна маса и клони, за да не задръстват канализацията. Тази сутрин има три сигнала за паднали дървета в град Бургас, които вече са нарязани и отстранени.

През почивните дни местните власти продължиха работа по отводняването, почистването и осигуряването на неотложните ремонтни дейности. Стартираха и благотворителни акции с цел подпомагане на засегнатите от наводненията жители в региона. Частичното бедствено положение в Община Бургас все още е в сила. Очаква се по-късно днес, след редовното заседание на администрацията, то да бъде отменено.

Община Камено също организира събиране на дарения под формата на парични средства и вещи от първа необходимост. Всички, които желаят да помогнат за справяне с последиците  от наводнението, могат да го направят чрез дарителска банкова сметка: IBAN :   BG 12FINV91501317078132 в лева (BIC: FINVBGSF). Вещи и принадлежности се събират в сградата на Гражданска отбрана в Камено, зад читалище Просвета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега