Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доказано: Жените имат по-добра памет от мъжете

Доказано: Жените имат по-добра памет от мъжете

Независимо дали става дума за задължения, срокове, случки или случайни факти, оказва се, че представителките на нежния пол са по-склонни да задържат информация, а причината за това се крие в женския хормон естрадиол.

Жените имат по-добра памет от мъжете, показва изследване на американски учени. Независимо дали става дума за задължения, срокове, случки или случайни факти, оказва се, че представителките на нежния пол са по-склонни да задържат информация, а причината за това се крие в женския хормон естрадиол.

Естрадиолът е естрогенен женски полов хормон, който обуславя сексуалното поведение при женските индивиди. Секретира се от фоликулните клетки в яйчниците, но и от други ендокринни тъкани. Присъства и в тялото на мъжа, но в много по-малки количества.

След като жената навлезе в менопаузата, паметта й бавно започва да отслабва, но с години наред остава по-надеждна от тази на мъжа, показва американското изследване. Това явление се наблюдава до дълбока старост, когато представителките на нежния пол се озовават в по-голям риск от деменция от мъжете, пише "Daily Mail".

В рамките на изследването били привлечени 212 доброволци между 45 и 55 години. Те били подложени на различни тестове, свързани с различни ментални функции. Сред откритията било отношението между нивата на естрадиола и устойчивостта на невронните връзки, отговарящи за паметта.

Според специалистите, това обяснява някои от явленията, наблюдавани при жени в менопауза, като замъглен ум и разсеяност. Не е ясно обаче защо при някои жени тези симптоми са по-ясно изразени, отколкото при други-

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега