Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК предлага нови данъчни правила в подкрепа на електронната търговия

ЕК предлага нови данъчни правила в подкрепа на електронната търговия

Специализиран общоевропейски портал за онлайн плащания на ДДС („Обслужване на едно гише“) ще доведе до понижение в разходите на предприятията и икономии в размер от 2,3 млрд. евро годишно.

Европейската комисия представи серия от мерки за подобряване на облагането с данък върху добавената стойност (ДДС) на предприятията за електронна търговия в ЕС. Специализиран общоевропейски портал за онлайн плащания на ДДС („Обслужване на едно гише“) ще доведе до понижение в разходите на предприятията и икономии в размер от 2,3 млрд. евро годишно.

Новите правила също така ще гарантират, че ДДС се плаща в държавата членка на крайния потребител, което ще доведе до по-справедливо разпределение на данъчните приходи между страните от ЕС. С предложенията ще се помогне на държавите членки да си възстановят сегашните загуби от облагане с ДДС на онлайн продажби, изчислявани на около 5 млрд. евро годишно.

"Онлайн предприятията, извършващи дейност в ЕС, поискаха от нас да ги улесним. Днес правим точно това. Малки и големи предприятия, които продават онлайн в чужбина, вече ще уреждат задълженията си по ДДС по същия начин, както за продажбите в собствените си страни", коментира комисарят по икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси.

Представеният пакет от мерки включва:

- нови правила, които позволяват на предприятията, предлагащи стоки онлайн, лесно да изпълняват всички свои задължения по ДДС в ЕС на едно място;

- опростяване на правилата за ДДС за стартиращите предприятия и микропредприятията, които извършват онлайн продажби — ДДС върху трансгранични продажби на стойност под 10 000 евро ще се начислява на национално равнище. МСП ще се ползват от опростени процедури за трансгранични продажби в размер до 100 000 евро;

- действия срещу измами с ДДС от държави извън Съюза, които могат да доведат до нарушаване на пазарните условия и нелоялна конкуренция;

- да се даде възможност на държавите членки да намалят ставките на ДДС за електронните публикации, като например електронни книги и онлайн вестници.

"Това означава по-малко загубено време, по-малко бюрокрация и по-малко разходи. Освен това опростяваме правилата за микропредприятията и стартиращите предприятия, което им позволява по-лесно да намират нови пазари. Благодарение на нашите предложения европейските правителства ще спечелят допълнителни 100 млн. евро седмично, които да изразходват за услуги за своите граждани", допълни Московиси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега