Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ежедневни навици, които правят дома по-подреден

Ежедневни навици, които правят дома по-подреден

В днешно време живеем забързано. Домакинята обикновено е едновременно майка, съпруга, професионалист в офиса и жена. Времето на часовете с метлата и парцала отдавна отминаха и човекът на 21-ви век вече не е роб на подредения си дом. Но съществуват и някои навици, които отнемат едва няколко минути, но правят дома да изглежда по-чист и по-подреден, а обзавеждането - по-стилно и по-луксозно.

В днешно време живеем забързано. Домакинята обикновено е едновременно майка, съпруга, професионалист в офиса и жена. Времето на часовете с метлата и парцала отдавна отминаха и човекът на 21-ви век вече не е роб на подредения си дом. Но съществуват и някои навици, които отнемат едва няколко минути, но правят дома да изглежда по-чист и по-подреден, а обзавеждането - по-стилно и по-луксозно.

Настоящата компилация от 10 полезни ежедневни навика за по-подреден дом е направена от редакторите на сп. “Good Housekeeping” и отразява опита на дизайнери, блогъри и специалисти в областта на интериора, съвременния начин на живот и домакинството.

1. На първо място поставяме Негово величество Леглото. Оправянето на постелята отнема няколко минути сутрин и може да се възприеме дори като физзарядка преди началото на деня. В същото време, дори стаята да не е особено подредена, оправеното легло създава оптическото впечатление, че стаята е добре организирана.

2. А като говорим за спалнята - забравете Стола! Да, сигурни сме, че почти всеки от нас има по един такъв стол, върху който през цялата седмица се трупат дрехи. Навикът да хвърляте в коша за пране/пералнята мръсните дрехи всеки ден също отнема секунди, но Ви предпазва от загрозяващия стаята куп в ъгъла. Можете да окачате дрехите, които все още не са за пране, на закачалки, или да им отделите отделно място, където да ги оставяте сгънати, така че да не оставят впечатление за хаос.

3. След душ отделете 2-3 минути, за да забършете банята. Така ще си спестите търкането и препаратите при следващото почистване. Достатъчна Ви е стирка с телескопична дръжка или една от гумираните стъргалки, с които се мият прозорците.

4. Сутрин, след като измиете лицето и зъбите си, отделете минутка, за да забършете мивката. Отмийте остатъците от паста за зъби и козметика, преди да засъхнат. Така банята Ви ще изглежда чиста и свежа постоянно.

5. Същото важи и за кухнята. Не оставяйте почистването за след вечеря. Докато ястието е на котлона/във фурната, забършете плотовете и изплакнете дъската за рязане и чиниите, които сте използвали. По този начин, след вечеря, ще Ви останат единствено чиниите, които можете да измиете набързо преди лягане, или да оставите за сутринта.

6. Преди да загасите лампите и да се отправите към спалнята, огледайте стаята. Вероятно има чаша от вода на масата, празни опаковки, неприбрани раници/чанти или други вещи, които не са си по местата. Ако свикнете да прибирате всяко нещо преди да си легнете, сутрин ще се събуждате в подреден дом.

7. Дори сутрин да бързате за работа, преплакването на чашата от кафе отнема секунди, но спестява време, усилия и намалява безпорядъка, когато се приберете вечер от работа. Освен това, след дългия ден със сигурност ще бъдете по-изморени, отколкото сте преди да се отправите към офиса.

8. Превърнете ежедневното разтребване в семеен ритуал. Нека преди да си легнете, заедно “поринете” къщата. В разчистването може да се включат и децата, като приберат извадените играчки и книжки, или отнесат чашата си в кухнята.

9. Отворете широко прозорците, пък било то и за няколко минути, ако е твърде студено. Усещането за свеж въздух винаги оставя впечатление за чистота. Не прекалявайте с ароматизаторите и ароматните свещи, тъй като от тях въздухът в стаята “натежава”. Ако държите на тях, изберете по-свежи варианти.

10. Затворете безпорядъка. Организирайте дребните предмети в по-големи контейнери, кутии, шкафове. Детската стая едва ли някога ще стане подредена, но ако очаквате гости, можете просто да затворите вратата. По този начин контраст няма да има. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега