Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екипажи на ВВС се включиха в спасителните действия в Бургаско

Екипажи на ВВС се включиха в спасителните действия в Бургаско

Екипаж от военно формирование 32 040 – Крумово с вертолет „Кугър“ участва в спасителни дейности в района на с. Китен, област Бургас. От 8.30 ч. до 11 .10 ч. военнослужещите извършиха полет за спасяване и евакуиране на двама души от района, наводнен от река Велека.

Екипаж от военно формирование 32 040 – Крумово с вертолет „Кугър“ участва в спасителни дейности в района на с. Китен, област Бургас. От 8.30 ч. до 11 .10 ч. военнослужещите извършиха полет за спасяване и евакуиране на двама души от района, наводнен от река Велека. Хората са се намирали на покрива на селскостопанска сграда, информират от  министерство на отбраната.

Освен този екипаж, друг от  военно формирование 36 940 – Варна е извършил полет с вертолет „Пантер“ днес от 09.55 ч. до 11.11 ч., за да направи оглед в района на парк „Росенец”, над землището на село Атия, област Бургас.

Междувременно вътрешният министър Йордан Бакалов заяви че община и областна администрация са действали в синхрон и няма притеснения, че те ще си свършат добре работата по оценка на щетите. Междуведомствената комисия ще помогне за преодоляване на щетите, обеща министърът.

Министър Бакалов изказа съболезнования на семействата на починалите жени в наводненията. Той припомни, че преди 10 дни е издал заповед до областните администрации и кметовете за почистване на деретата и канализациите. "В община Бургас това е свършено. За голямо съжаление в района на Ченгене скеле е имало проблем с големия дъжд. За по-малко от 24 часа е паднал 176 литра на кв.метър, което е причина за наводненията".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега