Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Засилват сътрудничеството между България и Световната здравна организация

Засилват сътрудничеството между България и Световната здравна организация

"В България съществуват проблеми в сферата на общественото здраве, по-специално по отношение на здравно-демографските показатели и разпространението на рискови фактори на поведение", коментира зам.-министърът на здравеопазването.

Представители на Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация обсъдиха възможностите за засилване на сътрудничеството в областта на общественото здраве и програмите за превенция и промоция на здравето. От българска страна домакин бе зам.-министъра от служебния кабинет д-р Галин Каменов. Той посрещна представителя на СЗО за България и ръководител на мисията д-р Скендер Сила.

"В България съществуват проблеми в сферата на общественото здраве, по-специално по отношение на здравно-демографските показатели и разпространението на рискови фактори на поведение. СЗО има огромен опит в тази област и може да ни подпомогне за внедряване на механизмите, доказали своята ефективност", каза д-р Каменов.

Той допълни, че общественото здраве вече е приоритет за Министерството на здравеопазването и респективно за държавната политика.Според д-р Скендер Сила СЗО желае да си сътрудничи с държавите от Европейския регион за подобряване здравето на населението.

На срещата присъстваха и д-р Михаил Околийски, представител на офиса на СЗО в България, проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, и доц. Христо Хинков, директор на Националния център по обществено здраве и анализи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега