Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зимата е най-подходящото време за лазерна аблация на разширени вени

Зимата е най-подходящото време за лазерна аблация на разширени вени

Приоритет на съвременната медицина са безкръвните операции, тъй като те са щадящи за пациента, нанасят по-малки травми, позволяват по-бързото възстановяване и са по-безболезнени. Лазерната аблация е минимално инвазивна амбулаторна процедура за лечение на разширени вени. При този метод се използва топлина, създавана от лазерно влакно, разположено в самата вена. Топлинният ефект спомага за свиването на засегнатата вена и за изчезване на разширението.

Приоритет на съвременната медицина са безкръвните операции, тъй като те са щадящи за пациента, нанасятпо-малки травми, позволяват по-бързото възстановяване и са по-безболезнени. Лазерната аблация е минимално инвазивнаамбулаторна процедура за лечение на разширени вени. При този метод се използватоплина, създавана от лазерно влакно, разположено в самата вена. Топлинниятефект спомага за свиването на засегнатата вена и за изчезване на разширението. 

„Лазернатааблация лекува успешно всички симптоми на разширените вени - тежест, оток,болка, подуване на краката, както и козметичните дефекти, свързани съсзаболяването. Успеваемостта на метода е около 98%, като честотата на възвръщане назаболяването до две години след третирането е около 7%. Процедурата не оставябелези и е свързана с незначителна следоперативна болка. Периодът навъзстановяване е кратък и неприятните ефекти от манипулацията бързо изчезват“,споделя съдовият хирург на МЦ „Оксиком“ д-р Димитър Големанов.

Бургаският медицински център разполага с най-съвременнатаапаратура за лазерна аблация, която дава възможност за лечение на разширенивени по най-съвременен начин. Всепризнатата уникалност на този метод най-общосе изразява в това, че за първи път абсолютно всякакъв вид съдови проблеми, отнай-фините капиляри, до дълбоките ретикуларни вени, могат да бъдат третирани ефективно. Апаратурата работи с изключително нискаенергия на лазерния лъч и поради това процедурата и постоперативният период сапочти безболезнени.

По думите на съдовия специалист, месецитес по-ниски температури са най-подходящият момент за операция на вените, ако тявече е станала необходима.  Дори принай-щадящите терапии ще има нужда от възстановителен период - около месец, презкойто се носят ластични чорапи и е много по-лесно спазването на товапредписание в по-хладните дни, отколкото в жегата. Освен това се избягватнеблагоприятното общо влияние на горещините върху организма и допълнителноторазширяване на повърхностните вени под въздействието на околната температура,допълва той.

Според д-р Големанов, за да се предпазим от появата на разширени вени е важнода следваме няколко основни правила. Добре е човек да се отучи да добавя солили да намали чувствително нейния прием. Добрата хидратация е изключително важна – трябва да се пият поне 2 литравода дневно. Хубав навик е уморените крака да се обливат със студена или хладкавода от глезените към бедрата. Друго важно условие е да се избягва тежкиятфизически труд, човек да се движи повече и да спортува, особено при хора сфамилна обремененост.

Подходящи за профилактика на разширените вени саходенето, плуването и карането на колело. Заседналият начин на живот увеличава рискаот поява на варикоза.За повече информация ни потърсете на тел.056/860 210, 056/860 839 и на 0886/ 161 161.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега