Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Идентифицираха единия от парижките терористи, задържаха баща му и брат му

Идентифицираха единия от парижките терористи, задържаха баща му и брат му

Властите във Франция идентифицираха единият от терористите, отговорни за атентата срещу концертната зала "Батаклан". Разследващите са открили част от пръста на 29-годишния Омар Исмаил Мостефай на мястото, предава BBC. Бащата и братът на младия мъж са задържани от полицията.

Властите във Франция идентифицираха единият от терористите, отговорни за атентата срещу концертната зала "Батаклан". Разследващите са открили част от пръста на 29-годишния Омар Исмаил Мостефай на мястото, предава BBC. Бащата и братът на младия мъж са задържани от полицията.

Три организирани групи, част от структурите на Ислямска държава, са отговорни за трите атаки във френската столица. Според официалното изявление на терористичната организация, осем нейни членове, въоръжени с автомати и колани с експлозиви, са извършили посегателството над "внимателно подбраните" обекти. Ислямистите посочват, че атентатите са в отговор на френските въздушни атаки срещу ИД в Сирия и Ирак.

По данни на правителството, до този момент се смята, че нападателите са седем. Те са носели автомати Калашников и колани с експлозиви. Властите не изключват варианта някой от терористите да е напуснал мястото преди експлозията, което наложи и строгите мерки за сигурност.

Мостефай има криминално досие и е известен с това, че е радикализиран. Властите разследват дали 29-годишният мъж е пътувал до Сирия през 2014-а година. Той е френски гражданин, изповядвал е ислямската вяра, познат е на полицията с дребни криминални прояви, но никога не е лежал в затвора и ден. Според разследващите органи, Мостефай е бил радикализиран през 2010-а година, макар до този момент името му да не е влизало в нито едно антитерористично разследване.

Предполагаемият терорист идва от голямо семейство със седем деца. Полицията е задържала баща му и по-големият му брат, които твърдят, че фамилията не се е срещала с младия мъж от години. Двамата доброволно се срещнали със служителите на реда. Братът заявил, че семеен конфликт отдалечил Омар Исмаил Мостефай от семейството и дори коментирал, че е изненадан от асоциацията на роднината си с терористичната организация.

"Въздушните атаки срещу Ислямска държава ще продължат", заяви твърдо премиерът Манюел Валс. Президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение и обяви тридневен траур в памет на жертвите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега