Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Краставиците, ябълките и цитрусите продължават да поскъпват

Краставиците, ябълките и цитрусите продължават да поскъпват

И тази седмица краставиците, мандарините, лимоните и ябълките продължават да поскъпват, показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата за цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България.

И тази седмица краставиците, мандарините, лимоните и ябълките продължават да поскъпват, показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата за цените на едро на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България. Поевтинели са портокалите, картофите и лукът. С около 2 стотинки е паднала цената на едро и на прясното мляко.

Най-голям скок през изминалата седмица бележи цената на вносните краставици. Те са поскъпнали с 26% или около 53 стотинки за килограм на едро. В момента този зеленчук се търгува за около 2,57 лева на кило. Ябълките пък са поскъпнали с 5,7%, лимоните с 6,2%, а мандарините с 4,6%. Ръст от 3,4% има и в цената на бананите, които се търгуват за 2,45 лева за килограм на едро.

С 3,5% са поскъпнали и малотрайните колбаси и шунката. Поскъпнало е и брашното (с 1,2%), лещата (с 4,4%) и оризът (с 2,6%). Без промяна са цените на фасула, яйцата, сиренето, маслото, киселото мляко, пилешките бутчета и вносните домати.

Най-голям спад има в цената на зелето. То е поевтиняло с 6,4% или в момента се продава по 73 стотинки за килограм на едро. Картофите също продължават да поевтиняват, като през последната седмица цената е паднала с 3,2% до 0,60 лева за килограм на едро. Портокалите са поевтинели с 2%, лукът - с 1,2%, прясното мляко с 1,2%.

В Бургас отчитаме най-ниската цена за килограм захар - 1,10 лева на едро. За сметка на това, в областта купуваме едно от най-скъпото брашно - 1,20 лева за килограм. Оризът също държи най-висока цена в Бургас - 2,20 за килограм, както и олиото (2,60 за литър).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега