Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР въвежда 6-часова готовност срещу снежни изненади

МВР въвежда 6-часова готовност срещу снежни изненади

Тази година, Министерство на вътрешните работи ще направи всичко възможно, за да се избегнат вече традиционните "снежни изненади". В това число влиза и нов режим на 6-часова готовност. Институциите, които ще поддържат пътищата, и фирмите ще бъдат предупреждавани значително по-рано за предстоящ снеговалеж, а чрез средствата за масово осведомяване ще се предоставя и своевременна информация на гражданите.

Тази година, Министерство на вътрешните работи ще направи всичко възможно, за да се избегнат вече традиционните "снежни изненади". В това число влиза и нов режим на 6-часова готовност. Институциите, които ще поддържат пътищата, и фирмите ще бъдат предупреждавани значително по-рано за предстоящ снеговалеж, а чрез средствата за масово осведомяване ще се предоставя и своевременна информация на гражданите.

Това стана ясно днес на пресконференция в МС за предприетите от държавните институции мерки за осигуряване на пътната инфраструктура и движението по пътищата през зимния период. В нея участие взеха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, представители на ГДПБЗН и АПИ и други държавни експерти.

Антонов поясни, че е създаден нов междуинституционален механизъм за координация. При възникване на ситуация, на регионално ниво директорите на областните пътни управления ще уведомяват дежурните части на ОДМВР, които от своя страна ще задействат полицейските сили за изпълнение на въведена временна организация на движението. На национално ниво - съвместно с АПИ  ще се търсят и уточняват обходни маршрути, поясни Антонов.

 Той допълни, че са определени местата, където ще бъдат спирани неподготвените за движение в зимни условия тежкотоварни автомобили. В областните дирекции е създадена организация за проверка на готовността на автомобилите за движение при зимни условия по основните направления.

Антонов припомни, че предупредителният период на акция “Зима” приключва в неделя и от 17 ноември започва засилен контрол за техническото състояние на автомобилите. Един от основните акценти в работата на ГДПБЗН ще е насочен към малките населени места, заяви инж. Николай Николов.

Той поясни, че е създадена организация, според която  1500 служители на ГДПБЗН ежечасно ще бъдат на разположение на гражданите. На пожарникарите и спасителите ще бъдат осигурени 370 високопроходими и 37 верижни машини.  За малките и труднодостъпни населени места е доставена нова специализирана техника – АТВ и моторни шейни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега