Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Машинно гласуване няма да има, ЦИК прекрати поръчката за машините

Машинно гласуване няма да има, ЦИК прекрати поръчката за машините

Обществената поръчка бе прекратена, а участникът в нея - отстранен.

Тази година, на парламентарните избори през март, машинно гласуване няма да има. Това решение взе Централната избирателна комисия при разглеждането на единствения кандидат, подал документи за доставка на необходимите за вота машини. Обществената поръчка бе прекратена, а участникът в нея - отстранен.

Припомняме Ви, че според регламента на ЦИК, с конкурса се търсеше фирма, която да обезпечи вота с 12 500 машини. Прогнозната стойност на поръчката бе 12 500 000 лева без ДДС или по 1 000 лева на машина. За таван бе определена сумата от 15 000 000 без ДДС. До отваряне на ценовото предложение обаче не се стигна, тъй като се оказа, че офертата на фирмата не отговаря на техническите изисквания.

Според доклада на ЦИК по процедурата, макар фирмата да заявява възможност да осигури машините, не се знае дали това ще се случи в срок. Офертата е за продажба на специализираните апарати, но компанията не може да гарантира, че всяка една от 12 500 машини ще бъдат доставени навреме до всички секции. По всяка вероятност щели да осигурят около една трета от нужните машини, при това без необходимия софтуер.

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от получаването му от участника.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега