Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Медът намалявал артериалната плака с до 30%

Медът намалявал артериалната плака с до 30%

Учените от Вашингтонския университет провели лабораторен тест с мишки, част от които били третирани с трехалоза.

Скорошно изследване на Вашингтонския университет откри още едно здравословно предимство на меда. Оказва се, че специфичния дизахарид трехалоза може да спомогне за намаляването на артериалната плака с до една трета. Това, от своя страна, намалява риска от сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система.

Досега съществуваха данни, че трехалозата е полезва за черния дроб и мозъка. Американските специалисти обаче открили още едно положително свойство на натуралния подсладител - намаляването на натрупваните полипи по съдовите стени. Тези плаки са основен причинител на разнообразие от здравословни увреждания от високо кръвно налягане до инфаркт.

Учените от Вашингтонския университет провели лабораторен тест с мишки, част от които били третирани с трехалоза, пише "Daily mail". При тези, които получили от захарта, артериалната плака била около 0,25 мм. Тези, които не били инжектирани с веществото, отчели 0,35 мм.

Според авторите на изследването, причината за този ефект се крие в свойството на веществото да активира специфичен протеин. Той, от своя страна, активира имунните клетки макрофаги, които прочистват кръвоносните съдове.

При натрупване на плаки, тези клетки функционират, но са пренатоварени. Увеличаването на въпросния протеин спомага за тяхното мобилизиране и увеличава естествените защитни функции на тялото ни, посочват специалистите.

Освен в меда, трехалозата се съдържа и в скаридите, омарите, в слънчогледовите семки, в хлебната и винената мая, гъбите шийтаке и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега