Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Музика и добро настроение в центъра на Бургас по случай Деня на славянската писменост

Музика и добро настроение в центъра на Бургас по случай Деня на славянската писменост

Хиляди шестваха по централната "Александровска" и по обновената "Богориди".

Музика и добро настроение царят всяка година на 24 май по главните улици на Бургас. 2018-а не направи изключение. Хиляди шестваха по централната "Александровска" и по обновената "Богориди", под окуражителните аплодисменти на стотици бургазлии и гости на града, събрали се по периферията на улиците, по кафенетата и по балконите край пешеходните алеи.

Традиционният парад стартира в 10:30 часа от Компаса. Той бе поведен от представители на бургаското духовенство и строя на буквите, в който винаги се включват бургаски младежи, носещи знаците на кирилицата, обагрени в златно.

В парада се включиха кметът на града Димитър Николов, председателят на Общински съвет Константин Луков, представители на областна администрация, бургаски народни представители, членове на Общински съвет и Общинска администрация, ученици, учители, членове на академичната общност и културните институции в града.

За поредна година в строевете на различните училища се включиха и випуски, завършили преди много години, но носещи духа на празника и приятелството в сърцата си. Определен "строг" ред в строя нямаше. Редуваха се детски градини, основни и средни училища, професионални гимназии и културни институции.

Духовата музика на Бургас отново бе разположена “на кръстопътя” - на ъгъла на улиците “Александровска” и “Богориди”. Целият център на града обаче бе огласян от ученическите духови оркестри, от детски песни, възхвала за братята Кирил и Методий и щастливи възгласи “ура”. Шествието приключи в Морската градина. На Открита сцена "Охлюва" се състоя концерт на бургаските училища.

Още снимки от празничното шествие можете да видите на нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега