Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обилните валежи са повишили водите на река Маринка, има опасност от преливане

Обилните валежи са повишили водите на река Маринка, има опасност от преливане

"При евентуално преливане на реката най-застрашени са къщите в ниската част на селищно образувание "Черниците", коментира кметът Николов.

Заради дъждовете и снеготопенето река Маринка е повишила нивото на водите си с 33 см за последното денонощие и в момента е преди границата на преливането. Това са отчели датчиците за мониторинг на водните нива, които са поставени в определени водоеми на територията на община Бургас. Данните постъпват по електронен път в системата за мониторинг на водите на всеки 15 минути в центъра на видеонаблюдение.

"При евентуално преливане на реката най-застрашени са къщите в ниската част на селищно образувание "Черниците" и това налага да предупредим лично хората да имат готовност за евакуация", каза кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той допълни, че в устието на реката има замръзнали ледени блокове, които пречат на нормалното отичане на водите.

"С представители на пожарна безопасност и защита на населението обсъждаме варианти за евентуално разбиване на ледените блокове, но трябва да се съобразим и факта, че там преминават тръбопроводи", допълни кметът на Бургас.

На критичните улици в "Черниците" живеят предимно възрастни хора, на които общинските екипи имат готовност да помогнат, ако се наложи да напуснат домовете си. Освен река Маринка, повишение на нивото на водата отчитат и датчиците на река Изворска, но на този етап данните не са критични.

Повишено ниво се наблюдава и на река Отманлийска, но новоизграденият канал до Ченгене скеле поема високото ниво на водите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега