Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обредната питка в УМБАЛ "Дева Мария" вещае повече момченца през 2018-а

Обредната питка в УМБАЛ "Дева Мария" вещае повече момченца през 2018-а

В университетската болница "Дева Мария" отбелязаха Деня на родилната помощ - Бабинден.

Стържествена церемония бе отбелязан Деня на родилната помощ - Бабинден - вуниверситетска болница „Дева Мария“ в Бургас. На събитието присъствахазаместник областният управител Севдалина Турманова,  заместник кметът по здравеопазването д-рЛорис Мануелян, директорът на дирекция “Социални дейности, здравеопазване испорт” в Община Бургас  Мая Казанджиева,директорът на Районната здравна инспекция д-р Георги Паздеров, както и неговиязаместник д-р Вергиния Цанова.

"Потомството е най-висшатаценност на човешкия род. Вие имате първия досег с тази най-висша ценност завсяко семейство и във Вашите ръце е тяхната надежда и радост. Благодаря ви запрофесионализма, човещината и сигурността, които вашите ръце дават на раждащитежени!", каза домакинът на тържеството - управителят на болница "Дева Мария" д-р Даниела Георгиева. Тя не пропусна да благодари и на екипите наотделенията по неонатология и по анестезиология и интензивно лечение като важначаст от родилния и следродилния процес.

Споредпитката, която ритуално бе разчупена от началника на родилно отделение - д-рВалентин Ирмов, в следващата година ще се раждат повече момчета. По традициянеговите ръце бяха измити от родилата преди няколко месеца Станислава, която мублагодари за грижите и професионализма.

"Колкото пръски има, толкова деца да сераждат и както се плъзга сапуна, така лесно да се раждат бебетата“ нарече д-рИрмов.Насъбитието присъства и първото бебе, родено в университетска болница „ДеваМария“ преди осем години - Марая. Тя е родена месец преди термин, а днес вечее прекрасна млада дама, която поздрави своите спасители със стихотворение.

Шестмесечният Тома също се върна в университетска болница „Дева Мария“  за празника на родилната помощ. Бебокът сепоявява на бял свят в 32 седмица след спешно секцио, извършено от д-р Ирмов ипрекарва първия си месец в отделението по неонатология. Повреме на церемонията бе прочетен поздравителен адрес от кметът на общинаБургас - Димитър Николов.

"Трудно е да се изкаже с думи благодарността къмхората, които помагат да се случи чудото на раждането. В днешния ден се обръщамкъм Вас с благодарност за професионализма и високата отговорност, с коятоизпълнявате своята мисия", пише кметът в своето обръщение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега