Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обстановката в Бургаско остава усложнена

Обстановката в Бургаско остава усложнена

По-голямата част от републиканските и общински пътища остават затворени поради силни снегонавявания. В най-критичните участъци видимостта е била ограничена до 2 м, а поривите на вятъра са достигали 100 км/час.

Обстановката в Бургаско остава усложнена, информират от Областна администрация. По-голямата част от републиканските и общински пътища остават затворени поради силни снегонавявания и ниска видимост. По думите на директора на ОПУ Бургас инж. Митко Порязов, който през изминалата нощ е следил на терен работата на снегопочистващите фирми, в най-критичните участъци видимостта е била ограничена до 2 м, а поривите на вятъра са достигали 100 км/час.

Отворен за движение на всички автомобили е пътят Бургас-Петолъчката, Айтоски проход също е отворен, но с ограничение за тежкотоварни автомобили над 12 т., отворен е и Ришки проход, където ограничението е за автомобили над 3,5 тона. Бургас-Слънчев бряг-Варна е отворен за движение за автомобили под 12 т., но в обратната посока от Слънчев бряг за Бургас все още е затворен - извършва се почистване.

От Пътното в Бургас информират, че отворени за движение са пътните отсечки Бургас-Малко Търново, Бургас-Царево, Бургас-Средец-Елхово, но с ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т. Пристанището в града остава затворено, Летище Бургас приема полети. От БДЖ не съобщават за аварирали влакове, движението се извършва по направление, възможни са закъснения.

154 машини на снегопочистващите фирми чистиха пътищата от републиканската мрежа тази нощ. 2 860,00 тона пясък, 1 079,00 тона луга, 1 850,00 тона сол и 21,15 тона  калциев двухлорид са използвани само през вчерашния ден.

По последна информация на ЕВН 42 са населените места в региона, частично или цялостно останали без електричество. Авариите са предимно в общините Созопол, Приморско, Камено, Средец, Поморие, Бургас. Всички налични екипи на дружеството работят за отстраняване на проблемите с електрозахранването, но метеорологичните условия, и на места трудния достъп, усложняват работата на техниците.

Въпреки многократните апели на институциите, много хора са предприели пътувания, което е довело до закъсване на автомобилите и искания за евакуация. Над 17 са сигналите за бедстващи хора на територията на област Бургас постъпили през нощта на телефон 112, на всички тях е реагирано незабавно. Екипи на пожарната, областно пътно управление или съответните общини са евакуирали над 54 души.

Към настоящия момент няма сигнали за бедстващи хора или такива, които се нуждаят от медицинска помощ. С МТЛБ се извозва родилка от село Вресово, Руен към болнично заведение в Бургас, е последната информация от спешния телефон.

Очакванията на институциите са вятърът да утихне, а пътищата да бъдат отваряни поетапно. От администрацията на областния управител Вълчо Чолаков отправят повторен апел към всички граждани, да не предприемат пътувания до нормализиране на обстановката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега