Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петиция за Странджа иска спешно приемане на ОУП-та в Черноморските общини

Петиция за Странджа иска спешно приемане на ОУП-та в Черноморските общини

Петиция за Странджа, внесена днес при при министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, изисква спешно приемане на общите устройствени планове на Черноморските общини. В документа се се настоява още министерството да получава мнения и становища от екологичните организации, но крайните решения да ги взима самостоятелно и без натиск.

Петиция за Странджа, внесена днес при при министъра наоколната среда и водите Искра Михайлова, изисква спешно приемане на общитеустройствени планове на Черноморските общини. В документа се се настоява ощеминистерството да получава мнения и становища от екологичните организации, нокрайните решения да ги взима самостоятелно и без натиск.

„Силно сме обезпокоени от последните публичниантиконституционни действия на различни неправителствени организации ипартии  за отказ за изпълнение на влезлив сила съдебни решения, насочени срещу актове на легитимния български съд.“ Стези думи започва писмото, адресирано до министър Михайлова.

Авторите се обръщат към МОСВ с въпроси относноуправлението на защитените зони и паркове, компенсациите на собственици наземи, попадащи в подобни региони и механизмите, с които министерството се грижиза равновесието между екологията и частните интереси.

С петицията, авторите й апелират към спешни мерки заприключване на процедурите по ОУП на Черноморските общини, кото ще позволи заразработване на ефективно интегрирани планове за управлението на тези общини. Вдокумента се посочва още, че екологията не бивало да се превръща в екстремизъм.„

Петицията е подписана от Национална асоциация „БългарскоЧерноморие”, ПП „Политически клуб „Екогласност”, Сдружениес нестопанска цел „Рибарско сдружение Свети Никола – Поморие”, Националнагражданска коалиция „Природата за хората и регионите”, Сдружение „Василико”,както и общините Поморие, Шабла и Царево.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега