Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Публикуваха резултатите от матурите

Публикуваха резултатите от матурите

Резултатите от държавните зрелостни изпити - майска сесия, са вече публикувани на страницата на МОН, съобщиха от ведомството. За вход в системата е необходимо попълването на ЕГН и Входящ номер на ученика.

Резултатите от държавните зрелостни изпити - майска сесия, са вече публикувани на страницата на МОН, съобщиха от ведомството. За вход в системата е необходимо попълването на ЕГН и Входящ номер на ученика.

Според данните на просветното министерство, тази година заявления за явяване на матура по БЕЛ са подали 58 442-ма младежи, от всички 59 002-ма завършващи средно училище през 2014 г. Тези от учениците, които са получили слаба оценка, ще имат втора възможност да се явят на матура през август.

Датата на изпита по Български език и литература е 28 август, а на матурата по избор на ученика - 29 август. За явяване на т.нар. "септемврийска сесия", абитуриентите ще трябва да подадат заявления в срок от 7-и до 18-и юли. Служебните бележки ще бъдат изготвени в срок до 26-и юли. Самите резултати пък ще излязат до 12-и септември.

За явяване на втора матура заявления са подали 60 182-ма души. Това означава, че в тазгодишната изпитна сесия ще се явят и младежи, които не са успели или изобщо не са се явили на предходната сесия. Най-популярни сред зрелостниците бяха предметите География и икономика, Биология и здравно образование и чуждите езици. Що се отнася до Бургас, в града ни за матура по БЕЛ бяха записани 3 628 ученици, а за втора матура – 3 738.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега